Šport > Košarka
8 ogledov

Delegacija KZS pri Danilu Türku

Takole je predsednik države sprejel delegacijo KZS po vrnitvi s svetovnega prven Žurnal24 main
Predsednik države dr. Danilo Türk je v ponedeljek sprejel delegacijo Košarkarske zveze Slovenije in v polurnem pogovoru obljubil, da se bo pred četrtkovo sejo vlade pogovoril s premierjem Borutom Pahorjem.
Predsednik je zatrdil, da se bo pred 109. redno sejo Vlade Republike Slovenije, ki bo na sporedu ta četrtek in na kateri bo padla odločitev o financiranju kotizacije za FIBA Europe, pogovoril s predsednikom Vlade RS, g. Borutom Pahorjem, in z njim predebatiral željo KZS-ja po organizaciji prvenstva.
Košarkarska zveza Slovenije

Delegacija Košarkarske zveze Slovenije, ki so jo sestavljali predsednik Roman Volčič, generalni sekretar Iztok Rems ter direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo, je v ponedeljek obiskala predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka. V dobre pol ure so Türku predstavili projekt Eurobasket 2013, za organizacijo katerega se letos poteguje KZS.

Predsednik je bil sicer že pred sestankom seznanjen s pripravo projekta in dobil z njim povezano dokumentacijo, na tokratnem srečanju pa so mu Volčič, Rems in Avanzo prikazali pričakovane finančne, promocijske in športne učinke, ki bi jih za Slovenijo imela organizacija EP. Türk je, kot so zapisali na KZS, "zatrdil, da se bo pred 109. redno sejo Vlade Republike Slovenije, ki bo na sporedu ta četrtek in na kateri bo padla odločitev o financiranju kotizacije za FIBA Europe, pogovoril s predsednikom Vlade RS, g. Borutom Pahorjem, in z njim predebatiral željo KZS-ja po organizaciji prvenstva."
 
Pri krovni organizaciji so še dodali, da "upajo, da so spoštovanega predsednika RS uspeli prepričati v smiselnost projekta, ki ne prinaša le športnih užitkov, boja slovenske reprezentance za evropski vrh in tako rekoč darila slovenskim navijačem za njihovo zvestobo v vseh teh letih, temveč tudi izredno pozitivne gospodarske in promocijske učinke, saj je Eurobasket po gledanosti in odmevnosti po svetu tik za petami olimpijskim igram ter svetovnemu in evropskemu prvenstvu v nogometu". V četrtek bo znano vse ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.