Šport > Košarka
25 ogledov

Denverjev niz premočen tudi za Dragića

Westbrook San Antonio Spurs Oklahoma City Thunder NBA EPA
Košarkarji Denverja nadaljujejo uspešni niz v severnoameriški ligi NBA. Ponoči so zmagali še devetič zapored, tokrat so slavili v Phoenixu s 108:93. Slovenski reprezentant Goran Dragić je za poražence v 36 minutah dosegel osem točk, sedem podaj, štiri ukradene žoge in skok.

Denver Nuggets so v zadnjem obdobju izjemno vroči, to so dokazali tudi na gostovanju v Arizoni, kjer so z zelo prepričljivo predstavo v odločilni zadnji četrtini na kolena položili Gorana Dragića in njegove soigralce.

V ekipi iz Denverja je v polnem sijaju zablestel 24-letni grški center Kosta Koufos, z 22 doseženimi točkami pa je postavil tudi svoj strelski rekord v ligi NBA. Njegov soigralec Corey Brewer je prispeval dve točki manj, pri gostiteljih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Wesley Johnson z 18 točkami ter Iranec Hamed Haddadi s 13 točkami.

Evroligaša premagala Oklahomo

San Antonio je v boju za prvo mesto v zahodni konkurenci dosegel pomembno zmago proti Oklahoma Cityju. Najbolj razpoloženi mož zmagovite ekipe iz Teksasa je bil Brazilec Tiago Splitter z 21 točkami in desetimi skoki, pomembno vlogo pa je odigral tudi nekdanji igralec ljubljanske Olimpije Danny Green, ki je prispeval 17 točk.

V domači zasedbi, ki je po petih zaporednih zmagah doživela prvi poraz, sta se izkazala prvi zvezdnik Kevin Durant s 26 točkami ter Russell Westbrook s 25 točkami.

Philadelphia je po petih zaporednih porazih končno okusila slast zmage, za zmago nad Brooklynom pa si največ zaslug lastita Spencer Hawes s 24 točkami in desetimi skoki ter Thaddeus Young s 16 točkami in desetimi pobranimi žogami pod obema obročema. Pri mrežicah je bil najbolj učinkovit Deron Williams s 27 točkami in 13 asistencami.

Anthony ni pomagal NY

Kratkohlačniki iz New Yorka so navkljub vrnitvi na zadnjih štirih tekmah zaradi poškodbe odsotnega Carmela Anthonyja doživeli boleč poraz v Oaklandu, ob tem pa postavili neslaven rekord v najmanjšem številu doseženih točk v tej sezoni.

V kalifornijski ekipi je Stephen Curry dosegel 26, Klay Thompson 23 in David Lee 21 točk, v gostujoči zasedbi, ki je s 27-odstotnim metom iz igre dosegla zgolj 63 točk, pa je je bil najbolj "razpoložen" Anthony s 14 točkami in desetimi skoki.

Utah je brez posebnih težav opravil z Detroitom in ujel Los Angeles Lakers na osmem mestu v zahodni konferenci. Največ zaslug za 33. zmago v tej sezoni si lastita Mo Williams z 20 točkami ter Al Jefferson s 16 točkami, pri batih, ki so doživeli šesti poraz v nizu, pa je bil najbolj razpoložen Greg Monroe s 15 točkami in 13 skoki.

Liga NBA, rezultati:

Philadelphia 76ers : Brooklyn Nets 106:97
San Antonio Spurs
: Oklahoma City Thunder 105:93
Utah Jazz
: Detroit Pistons 103:90
Golden State Warriors
: New York Knicks 92:63
Phoenix Suns : Denver Nuggets 93:108
Dragić (Suns) 36 minut, 8 točk, 7 podaj, 4 ukradene žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.