Šport > Košarka
5 ogledov

Deseterica zmajev za prvo tekmo

V prvem kolu bo Union Olimpija v soboto ob 20. uri v športnem parku Stožice igra Žurnal24 main
Union Olimpija ima deseterico igralcev, ki lahko zaigrajo v sobotnem prvem kolu lige NLB. Četverica čaka na dovoljenje Fibe za podpis pogodbe. Bolj mirno 10. sezono regionalne lige začenja Krka.
Na sobotni prvi tekmi Uniona Olimpije v Stožicah bo igrala naslednja deseterica: Suad Šehović, Vlado Ilievski, Milorad Šutulović, Zoran Vrkić, Goran Jagodnik, Jan Špan, Damir Markota, Sasu Salin, Klemen Lorbek in Sašo Ožbolt.

Ta konec tedna se bo začela jubilejna deseta sezona regionalne košarkarske lige NLB. Slovenija bo imela dva predstavnika, državnega prvaka Krko in ljubljansko Union Olimpijo, ki se podobno kot še mnogi drugi klubi v ligi ubada s hudimi finančnimi in kadrovskimi težavami. Medtem ko je novomeška Krka že sredi poletja zaključila in okrepila igralsko zasedbo ter se v miru začela pripravljati na novo sezono, v kateri ima cilj čim višjo uvrstitev v regionalni ligi ter ubranitev naslova na domači sceni, se pri Unionu Olimpiji še nekaj ur pred začetkom lige pojavljajo osnovne dileme.

Vlado Ilievski Dusan Djordjevic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Glede na to, da je Mednarodna košarkarska zveza Ljubljančanom že pred časom prepovedala registracijo novih igralcev, saj ima kar nekaj zdajšnjih in bivših košarkarjev vložene tožbe proti klubu, je osnovno vprašanje, ali bo lahko Union Olimpija sploh začel tekmovati v ligi NLB. A če mu bo vodstvo lige vendarle dovolilo nastop, saj se slednje ne želi vmešavati v finančne težave, ki tarejo tudi druge  velike klube iz regije (Cibona, Crvena zvezda, Partizan, Bosna, Zadar, Split), je naslednje vprašanje, kaj bo z Evroligo, ki starta 20. oktobra.

Na uradnih straneh obeh tekmovanj, torej lige NLB in Evrolige, ima Union Olimpija prijavljenih dvanajst oziroma štirinajst igralcev. V ligi NLB Suada Šehovića, Vlada Ilievskega, Milorada Šutulovića, Aloysiusa Anagonya, Kennyja Gregoryja, Gorana Jagodnika, Jana Špana, Damirja Markoto, Sasu Salina, Kevinna Pinkneyja, Klemna Lorbka in Saša Ožbolta, v Evroligi pa še Dejana Radojevića, Tomasza Nowakowskega in Vladimerja Boiso. Milorad Šutulović je torej na seznamu NLB lige, ni pa ga na seznamu Evrolige. Po pravilih mora klub do petka, 8. oktobra, prijaviti vsaj deset igralcev za ligo NLB.

Deseta sezona lige NLB ne prinaša bistvenih novosti. Tekmovalni sistem, ki je v preteklih letih doživel kar nekaj sprememb in poskusov, je postal utečen, kar pomeni, da se bo štirinajst ekip merilo po dvokrožnem sistemu. Zadnji, 26. krog se bo končal sredi marca 2011, mesec kasneje pa bo kot običajno zaključni turnir najboljše četverice. Med udeleženci sta dve novi imeni: češki prvak Nymburk iz istoimenskega mesta, približno 50 kilometrov vzhodno od Prage, ter Igokea iz Aleksandrovca pri Banjaluki, ki je ob Širokem Brijegu drugi predstavnik BiH v ligi. Srbija bo imela štiri klube (Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm, Radnički), Hrvaška prav tako (Cibona, Cedevita, Zagreb, Zadar), Budućnost pa bo zastopala Črno goro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.