Šport > Košarka
11 ogledov

Detroit brez možnosti v Bostonu

Paul Pierce je bil z devetimi točkami šele šesti strelec Bostona pri lahki zmagi Žurnal24 main
V ligi NBA košarkarji Bostona nadaljujejo z nepremagljivostjo pred domačimi navijači. V prvi tekmi finala vzhodne konference so premagali Detroit z 88:79.
 

Liga NBA, finale (Vzhod)

Boston: Detroit 88:79 (1:0)*
* izid v zmagah

Utrujenost se igralcem Bostona , ki so si tako proti Atlanti , kot proti Clevelandu napredovanje priborili v odločilni sedmi tekmi, ni poznala, pa čeprav je imel Detroit po slavju v polfinalu kar šest dni premora. Boston je silovito vstopil v tekmo in takoj povedel za osem točk. Detroit je hitro izničil prednost in celo povedel s 13:12. Na odmor so z minimalno prednostjo odšli gostitelji, bilo 41:40. Pistonse je pokopal slab učinek v tretji četrtini, ko jim je Boston pobegnil na 12 točk.


Kevin Garnett je bil nerešljiva uganka za Pistonse. © Reuters

 

Junak v vrstah Keltov je bil Kevin Garnett s 26 točkami in devetimi skoki, ostrostrelec Paul Pierce jih je dodal 22. To je v končnici že deveta zaporedna zmaga Bostona pred domačimi gledalci, skupaj pa že petnajsta. "Za počitek ni časa," je dejal Garnett. Kendrick Perkins je za zmago desetkrat uspešno skočil pod obročema, Rajon Rondo pa je sedem od svojih 11 točk dosegel v zadnji četrtini, vključno z neverjetnim metom za tri tri točke minuto in 47 sekund pred koncem, s katerim so se nasprotniku spet odlepili na varnih 11 točk naskoka. Rondo je imel še sedem podaj in pet ukradenih žog in je dobil medsebojni dvoboj z Detroitovim Chaunceyjem Billupsom , sicer najbolj koristnim igralcem finala leta 2004, za katerega pa je bila to šele prva tekma po poškodbi kolena. "Verjamem vanj. Pred tekmo sem mu dejal naj si ne beli glave z nasprotniki, naj bo osredotočen na svojo igro. Je hudičev igralec," je o Rondu po tekmi razpravljal trener zelenih Doc Rivers.


Medsebojni dvoboj med Detroitovim Chaunceyjem Billupsom in Bostonovim Rajonom Rondom je pripadel zadnjemu. © Reuters

 
"Doma so še brez poraza, z vso pravico so lahko samozavestni," je dejal Billups, ki je proti Orlandu izpustil dve tekmi in pol. Upanja ne izgublja: "Res je da so doma zelo dobri, toda tudi mi smo odlična ekipa. Danes pač ni bil naš dan. Že na naslednji tekmi bomo zagotovo boljši." Billups je v svoji prvi tekmi po 7. maju dosegel devet točk, imel še dve podaji, dve ukradeni in izgubljeni žogi in bil peti najučinkovitejši strelec moštva. Točkovno se je najbolj izkazal Tayshaun Prince s 16 točkami, Antonio McDyess jih je ob 11 skokih dodal 14. Trener Pistonsov, ki so vseskozi igrali v "krču" Flip Saunders meni, da jim šestdnevni premor ni dobro koristil: "Enostavno nismo bili razpoloženi. Zagotovo tudi premor ne vpliva najbolje na formo in igro. Vseskozi smo bili korak za nasprotnikom."

Serija, v kateri igrajo na štiri zmage, se nadaljuje že v četrtek, ponovno v Bostonu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.