Šport > Košarka
64 ogledov

"Dinozavra" še nista rekla zadnje besede

Dirk Nowitzky Vince Carter Dallas Mavericks San Antonio Spurs NBA končnica Reuters
Dirk Nowitzki bo ostal član Dallas Mavericks, Vince Carter pa se seli k Sacramento Kings.

Štiridesetletni Vince Carter, najstarejši košarkar v severnoameriški ligi NBA, bo prihodnjo sezono branil barve moštva Sacramento Kings, poročajo agencije. Kot pišejo ameriški mediji, bo v sezoni 2017/18 zaslužil osem milijonov dolarjev.

vince carter | Avtor: EPA EPA
Carter je v karieri kar osemkrat zaigral na turnirju vseh zvezd. Lani je igral v Memphisu, kjer je v povprečju dosegel osem točk in 3,1 skoka na tekmo, z ekipo pa se je prebil tudi v končnico, kjer je bil od Sacramenta boljši San Antonio Spurs. Kariera je počasi pri koncu, a je letos lažje poiskal klub, saj je bil od aprila prost igralec.

Kariero je Carter začel v sezoni 1998/99 pri Torontu in si v prvi sezoni priboril naziv novinca leta. Kasneje je igral še za New Jersey (zdaj Brooklyn) Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks in Memphis Grizzlies. S skupaj 24.555 doseženimi koši je na večni lestvici lige na 22. mestu.

Nowitki bo nadaljeval

dirk nowitzki | Avtor: Profimedias Profimedias
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki se je z moštvom Dallas Mavericks dogovoril za novo pogodbo, s katero bo tudi 20. leto v ligi NBA ostal v Teksasu. Uradnih podatkov s strani kluba ni, amerški mediji pa poročajo, da naj bi Nowitzki podpisal dveletno pogodbo, vredno 10 milijonov dolarjev, kar je precej manj kot v preteklosti.

Nemec je tudi nazadnje podpisal dveletno pogodbo, ki pa je bila takrat vredna 50 milijonov dolarjev. A časi so se spremenili in Nowitzki s povprečjem 14,2 točke na tekmo ni več eden od glavnih nosilcev igre v Dallasu, s katerim je leta 2011 osvojil prvenstvo. Vsekakor pa v klubu piše zgodovino, saj je postal šele drugi igralec lige NBA, ki je enemu klubu zvest 20 let. red njim je to uspelo le Kobeju Bryantu z Los Angeles Lakers, ob tem pa je 213 cm visoki Nemec lani dosegel še en mejnik, saj je kot prvi neameriški košarkar presegel mejo 30.000 doseženih košev v ligi.

Iz Kalifornije pa prihaja vest, da se je srbski kapetan Miloš Teodosić dogovoril za dveletno sodelovanje z Los Angeles Clippers, zaslužil pa bo 12,3 milijona dolarjev. Srbu je namreč pred kratkim potekla pogodba z moskovskim CSKA, zdaj pa se je odločil, da se športno pot nadaljuje v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.