Šport > Košarka
12 ogledov

Dirk 48 točk, Kevin 40, 1:0 za Dallas

Dirk Nowitzki in Serge Ibaka
1/16
Žurnal24 main
Finale Zahoda med Dallasom in Oklahomo se je začel z zgodovinsko tekmo Dirka Nowitzkega. Ob metu iz igre 12 proti 15 in s črte prostih metov 24 proti 24 je dal 48 točk in Telički so zmagali 121:112.

Dirk Nowitzki je zgrešil vsega tri mete iz igre ter s črte prostih metov zadel vseh 24 poskusov in tako so Dallas Mavericks na prvi tekmi finala zahodne konference Oklahomo City Thunder premagali s 121:112. 32-letni Nemec tako nadaljuje izvrstno igro, s katero je bil med najzaslužnejšimi, da je ekipa iz Teksasa v polfinalu Zahoda pometla z Los Angeles Lakers. Če ga v vrstah prvakov ni mogel ustaviti Pau Gasol, je imel ta večer podobne težave Kevin Durant. "Tako zelo dober je, da ko ga poskušajo ustaviti, delajo osebne napake nad njim. A potem zadane vseh 24. Kaj takega lahko v tej ligi naredijo le redki, a žal je eden med njimi Durant," na podobno nevarnost z nasprotne klopi opozarja trener Dallasa, Rick Carlisle. In res Durantula ni bil veliko slabši: iz igre je zadel 10 od 18 metov in zgrešil enega od 19 prostih metov (40 točk). Tako sta se za zmago Mavericksov morala še enkrat dokazati aduta s klopi: Jason Terry s 24 točkami, Jose Juan Barea z 21.

Le 15 metov iz igre, a je Dirk vseeno dal 48 točk. En sam košarkar v zgodovini lige NBA je vrgel manjkrat in imel več kot 40 točk – Terry Porter leta 1992. Vseh 24 zadetih prostih metov pa je rekord lige (za tekme končnice). Doslej je bil z vsemi zadetimi prostimi rekorder Paul Pierce (21). Še en zanimiv statistični podatek: šele tretjič se je zgodilo, da je imel član nasprotne ekipe več kot 40 točk (Durant), ko je dal košarkar zmagovalne prek 40 točk (Nowitzki).

Na začetku tekme sem želel hitro priti do nekaj metov in tako sem že po nekaj zadetih koših prišel v svoj ritem. Ves čas sem napadal, soigralci so mi dajali uporabne žoge, izkoristil sem tudi prednost v svoji višini.
Dirk Nowitzki

Dallas je ob polčasu vodil 55:48 in že takrat je bil Dirk pri 21 točkah – zadel je 10 od svojih prvih 11 metov. Še bolj pa je prevladoval v tretji četrtini – 17 točk. "Morali ga bomo bolje pokrivati in ga tudi bomo. Je odličen košarkar, eden najboljših na tem igralnem mestu v napadu, kar sem jih videl," je o Nemčevih kvalitetah govoril tudi trener Oklahome, Scott Brooks. In tako je Dallas po treh četrtinah vodil že za 16, nakar so gostje zaigrali bolje in se v zadnji celo približali na štiri točke zaostanka. "Dobro smo odgovorili in tako bomo igrali na naslednjih tekmah," je dodal Brooks. Druga tekma je na sporedu v četrtek, dan prej pa druga v finalu vzhodne konference čaka Chicago Bullse in Miami Heate, kjer z 1:0 v zmagah vodi najboljša ekipa rednega dela sezone.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

V noči na četrtek ob 2.30:
Chicago Bulls – Miami Heat /1:0/

Zahod

Dallas Mavericks : Oklahoma City Thunder 121:112 /1:0/
Nowitzki 48, Barea 21, Terry 24; Durant 40, Westbrook 20, Ibaka 17

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.