Šport > Košarka
13 ogledov

Dirk Nowitzki z Nemčijo do petega mesta

Dirk Nowitzki Žurnal24 main
Košarkarji Nemčije so v tekmi za peto mesto na evropskem prvenstvu v Madridu premagali Hrvaško.

Nemčija je po še eni izvrstni predstavi prvega zvezdnika Dirka Nowitzkega (31 točk) osvojila peto mesto, Hrvaška pa je šesta. Obe reprezentanci sta si zagotovili udeležbo na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Pekingu.

Tekma, ki zadnjega dne 35. evropskega prvenstva v Madridu edina ni imela tekmovalnega naboja, je zasluženo pripadla Nemčiji. Ta se je držala recepta, ki ga je dve uri prej uporabila Slovenija proti Franciji – medla igra tri četrtine in izvrstnih zadnjih petnajst minut. Iz zaostanka 49:55 v 26. minuti je Nemčija v 31. minuti prešla v vodstvo z 62:57. Tega nato ni več izpustila iz rok, toda tudi Hrvati se niso trudili obrniti poteka srečanja. Hrvaška je prvenstvo končala s tremi zmagami in šestimi porazi.

Nowitzki je 31 točk dosegel ob 59-odstotnem metu iz igre (10:17). Zbral je še dvanajst skokov in podelil štiri uporabne žoge.

Nemčija : Hrvaška 80:71 (16:25, 36:44, 58:57)
Nowitzki 31, Jagla 11; Banić 16, Popović 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.