Šport > Košarka
31 ogledov

Dirk podpisal, Barnes gre v Toronto

Za Barnesa Magici niso imel več denarja in prostora in tako odhaja. (Foto: Reute Žurnal24 main
Dirk Nowitzki ostaja zvest Dallas Maverickson. Podpisal je štiriletno pogodbo za 80 milijonov. Matt Barnes zapušča Orlando Magice in gre k Toronto Raptorsom. Še dve okrepitvi imajo Miami Heat.
Ker Houston Rockets ne vedo, kako bo po poškodbi igral Yao Ming, so po Luisu Scolaju podpisali s še enim centrom. Za tri sezone in 15 milijonov je podpisal veteran Brad Miller.

Čeprav je pred začetkom prestopega roka Dirk Nowitzki predčasno prekinil pogodbo z Dallas Mavericks, je bilo jasno, da bo ostal pri njih. Dogovorili so se že četrtega julija, ta teden pa je Nemec dejansko podpisal novo bogato pogodbo (od prihodnjega leta se bodo najverjetneje podpisovale nižje pogodbe). Udeleženec devetih All-Star tekem bo v Teksasu ostal vsaj še štiri sezone in pri tem zaslužil 80 milijonov ameriških zelencev. V 12 sezonah v ligi NBA si je Nemec priigral povprečje 22,9 točke, 8,5 skoka, 2,7 podaje in en blok na srečanje. Z 21.111 točkami je najuspešnejši Teliček vseh časov, prav tako v skokih (7,802). Je 34. igralec lige NBA, ki je presegel mejnik 20 tisoč točk.

Miami Heat še naprej dopolnjujejo svoj kader. Kot rezervni center je podpisal veteran Jamal Magloire, kot adut za tri točke pa bo njihov član James Jones.

Matt Barnes zapušča Orlando Magice in se podaja k Toronto Raptorsom. V dveh sezonah bo pri edinem kanadskem moštvu v ligi zaslužil devet milijonov. Prestop je predvsem posledica tega, da so Magici podpisali bogati pogodbi s Quentinom Richardsonom in J. J. Redickom in tako Barnesu, ki je imel v zadnji sezoni povprečje 8,8 točke in 5,5 skoka na srečanje, prav veliko niso mogli ponuditi.

Bell k Jazzom
Utah Jazzi so se okrepili z branilcem Rajo Bellom. 33-letnik je s svojim nekdanjim klubom podpisal triletno pogodbo, ki mu bo navrgla deset milijonov. Bella so imeli navijači in trener Jerry Sloan radi zaradi borbenosti v obrambi. V Utahu je igral dve sezoni, nato pa se podal k Phoenix Sunsom. V minuli sezoni je igral za Charlotte Bobcats in Golden State Warriors, a je nastopil na vsega šestih tekmah (poškodba zapestja). To naj bi Bell, ki v karieri za tri točke meče več kot 40-odstotno, v celoti pozdravil. Želeli so si ga tudi Los Angeles Lakers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.