Šport > Košarka
9681 ogledov

Divac je z Dončićem podpisal svojo obsodbo

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Generalnemu direktorju Sacramento Kings grozi odpoved zaradi Luke Dončića.

Vlade Divac, generalni direktor kalifornijskega NBA moštva Sacramento Kings, bi lahko v kratkem ostal brez službe, poročajo ameriški mediji. Poleg Divca so se na udaru znašli tudi trener Luke Walton, pomočnik generalnega direktorja Peja Stojaković in izvršna direktorica Matina Kolokotronis.

Poznavalca razmer v ligi NBA Shams Carania in Sam Amick sta za The Athletic osvetlila napeto ozračje v kalifornijski ekipi, kjer še vedno niso preboleli, da je Vlade Divac na naboru 2018 namesto Luke Dončića izbral Marvina Bagleyja III

Slovenski košarkar je že v svoji drugi NBA sezoni postal resen kandidat za najkoristnejšega igralca lige (MVP), medtem ko Bagleyja pestijo številne zdravstvene težave. Letos je odigral samo 13 tekem, obstaja pa velika verjetnost, da se do konca sezone ne bo več vrnil na parket. 

Sacramento je za "skavtanje" slovenskega čudežnega dečka namenil veliko časa in denarja. Lastnik franšize Vivek Ranadive je skupaj z Divcem celo pripotoval v Španijo in si ogledal tekmo Real Madrida, kasneje pa se je z Dončićem sestal na večerji. Navdušen nad videnim in slišanim je menil, da bi morali na naboru izbrati Slovenca, a so ga njegovi sodelavci prepričali v nasprotno. Ker jih je skrbelo, da bi imel prihod Dončića negativen učinek na razvoj De'Arona Foxa, so se na naboru odločili za Bagleyja, kar se je izkazalo za popolno brco v temo. 

vlade divac | Avtor: Epa Epa

Divac je poskušal medijski linč omiliti s obrazložitvijo, da so v ekipi potrebovali krilnega centra, a kritike kljub temu niso potihnile. "Napaka" sicer ne bi bila tako boleča, če bi košarkarji Sacramenta blesteli na parketu, vendar imajo na 12. mestu zahodne konference zgolj teoretične možnosti za preboj v končnico, zaradi česar lastniku počasi zmanjkuje potrpljenja.

ranadive | Avtor: Epa Epa
Potem ko je Sacramento na naboru ostal brez Dončića, se je Ranadive aktivneje vključil v proces iskanja novih talentov in od svojih sodelavcev zahteval konkretna pojasnila glede njihovih odločitev.

Svoje pripombe naj bi tekom celotne sezone delil prek skupinskega pogovora, v katerem sodelujejo vsi ožji člani ekipe. Redno komunikacijo naj bi vzdrževal tudi z izmenjavo sms sporočil.

The Athletic sicer poroča, da v Sacramentu za zdaj ne načrtujejo velikih kadrovskih sprememb. Ranadive namigovanj, kdo se bo prvi znašel na listi za odstrel, ni želel komentirati, so se pa v moštvu odzvali z izjavo za javnost.

"Tako kot naši navijači smo tudi mi frustrirani nad potekom sezone in trdo delamo, da bi se stvari izboljšale. Še vedno zaupamo Vladetu in verjamemo, da bo s svojim vodenjem sestavil zmagovalno ekipo, ki si jo mesto in navijači zaslužijo," so sporočili.

Komentarjev 1
  • sam50 10:37 13.februar 2020.

    Tipičen balkanec...