Šport > Košarka
6 ogledov

Divac: Naredil si me boljšega

Žurnal24 main
Chris Webber je zapisan med legende Sacramenta. Upokojili so njegovo številko 4. "Naredil si me boljšega," ga je nagovoril Vlade Divac, katerega ista čast bo doletala konec marca.
 
 

Ko sem prišel v Sacramento, niti slučajno nisem vedel, kaj naj pričakujem. Danes sem lahko srečen, da me je Bog pripeljal v Sacramento.

Chris Webber

 
Petkov večer je bilo v Sacramentu oziroma v tamkajšnji košarkarski dvorani Arco Arena še posebej slavnostno. Upokojili so številko 4 in pod strop dvignili dres enega svojih najboljših igralcev vseh časov. Chris Webber je svojo kariero v ligi NBA začel z Golden State Warriorsi in bil izbran za novinca sezone 1993/1994. Leta 1998 je odšel k Sacramento Kingsom , kjer je do leta 2005 odigral nekaj svojih najboljših sezon. Zanimivo, da sprva sploh ni želel v Sacramento, a mu kasneje gotovo ni bilo žal. S Pejo Stojakovićem , Vladom Divcem in Jasonom Williamsom so na prelomu stoletja tvorili takrat eno najboljših ekip v ligi NBA. "Vesel sem, ponižan in razburjen … občutim prav vsa čustva, ki si jih lahko zamislite. Nisem pričakoval, da se me bodo Kingsi spomnili na tak način," je ob dvigu dresa dejal ganjeni Chris Webber. Navijači v polni dvorani Arco Arena so dve minuti vzklikali: "C-Webb! C-Webb!" Obtem so se spominjali velikega finala iz leta 2002, ko so Kingsi šampionske prstane zapravili na odločilni sedmi tekmi. V zadnjih letih Kraljem ne gre več tako dobro, izgubili so tudi na tekmi , ki je sledila po slovesnosti v čast Webbru.

Na All star tekmi je igral petkrat. © nba.com

 
"Spomini iz tistih sezon so privreli na plan. To so bila moja najlepša leta," se je spominjal Webber. "Ko sem prišel v Sacramento, niti slučajno nisem vedel, kaj naj pričakujem. Danes sem lahko srečen, da me je Bog pripeljal v Sacramento. Vi ste mi stali ob strani. Tega ne bom nikdar pozabil. Zdaj sem član družine Kingsov za zmeraj." Konec marca bodo v Arco Areni upokojili še eno številko, številko Vlada Divca . Slednji je bil v Sacramentu tudi ta petek. "Naredil si me boljšega igralca. Vse nas si naredil boljše. Sam sem košarko igral 20 let, a najlepših je bilo šest let s Kingsi in s tabo," je Webbra nagovoril Divac. Webber je šele sedmi nekdanji Kralj, čigar številko so upokojili. Med njimi so denimo Oscar Robertson , Nate Archibald in nenazadnje Mitch Richmond , kateri je leta 1998 iz kluba odšel prav v zameno za Webbra. "Rad bi rekel, da je upokojitev številke druga najlepša stvar v moji košarkarski karieri, a žal prstana nismo osvojili in je tako kar moja najlepša."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.