Šport > Košarka
5 ogledov

Do kam Sagadin, Subotić in Sarajlija?

Žurnal24 main
V drugem delu napovedi lige NLB bomo podčrtali še ostale klube, na čelu s hrvaškimi in z Bosno iz Sarajeva. Zmago Sagadin in Slobodan Subotić na klopi Zadra in Cedevite.

Začnimo pri lanski finalistki Ciboni, ki je prag sezone 2009/10 prestopila v spremstvu obilice finančnih težav. Klub je zapustila vrsta vidnih igralcev, med drugim Earl Calloway (Cajasol), Alan Anderson (Maccabi), Davor Kus (Benetton), Jared Homan (Maroussi), Nikola Prkačin (Zagreb), Filip Krušlin in Marko Petrović. Prometa v obratno smer je bilo manj, v Zagreb sta prispela Dalibor Bagarić (Fortitudo) in Marko Tomas (Real), Američana Antonio Graves in Jamont Gordon ter Bojan Bogdanović. Po imenih bodo imeli cibosi slabše moštvo, vendar verjetno vseeno dovolj kakovostno za (vsaj širši) vrh tekmovanja.

Vsako leto je nevarna ekipa Zadra, letos znova s slovenskim pridihom, saj na zadrski klopi sedi Zmago Sagadin. Igralci iz mesta košarke so v lanski sezoni osvojili šesto mesto, pred sezono pa je odšel nosilec igre, makedonski center Todor Gečevski, ob njem pa še Julius Johnson (Azovmaš) in Jere Macura. Nadomestili zanje sta ameriška košarkarja Micah Downs in Trent Plaisted. Sagadin nima slabe ekipe, saj so v moštvu ostali Hrvoje Perić, Vladimer Boisa, Damir Rančić in Rok Stipčević. Prav proti Zadru, in sicer na gostovanju, pa bo svojo prvo tekmo igrala Union Olimpija.

Naslednji klub, ki ga bomo predstavili, je Bosna, v zadnji sezoni sedmouvrščeno moštvo lige. Klub sta pred sezono zapustila branilca Dušan Djordjević (Olimpija) in izvrstni strelec Goran Ikonić (Donjeck), po njunih sledeh pa so šli še Miljan Rakić, Elvir Ovčina in Amar Suljagić (Sloboda Dita). Prišli so Zlatko Jovanović (Sloboda Dita), Goran Bajić (Vojvodina), Matija Češković (Zrinjski) in nazadnje tudi Mirza Sarajlija (Krka). Po imenih moštvo ne sodi na vrh, a bo predvsem v domači Zetri lahko izjemno nevarno.

Za Zagrebom ni preveč blesteča sezona, za kar je krivo predvsem 13., predzadnje mesto v ligi. Vendar mravlje napovedujejo spremembe. Pomagal jim bo Nikša Prkačin, prišla pa sta tudi Pankracije Barać (Charleroi) in Ante Mašić (Zlatorog). Klub so zapustili Jakov Vladović (Rostov), Vedran Morović, Mario Dundović (Helios), Luka Drezga, Ivan Papac (Liege) in Dženan Rahimić. Trener Denis Bajramović bo imel na voljo nekaj izjemno prekaljenih igralcev, ki so odigrali že precej evroligaških minut, na primer Prkačina, Andreja Štimca, Vladimirja Krstića, Damirja Mulaomerovića ter tudi mladega, a že dokaj izkušenega Anteja Tomića. Zato verjetno ne bomo zgrešili, če drugi zagrebški ekipi prerokujemo višjo uvrstitev kot lani.

Za Slovence izjemno zanimiv klub je Cedevita, tretje zagrebško moštvo v ligi in obenem novinec, ki ga trenira Slobodan Subotić. Rubrika odhodi je pri njih prazna, prišli pa so nekdanji član Olimpije Damjan Rudež, izkušeni Andrija Žižić, Bariša Krasić in Ivan Opačak, Srdjan Subotić, Kanadčan Jermaine Anderson in Američan Thomas Mobley. Za vrh verjetno ne bo dovolj, zato pa se zdi moštvo, kjer vlogo športnega direktorja opravlja nekdanji hrvaški reprezentant Matej Mamić, obetavni mešalec štren favoritom. V ligo NLB se vrača Široki iz Širokega Brijega. Veliko prometa v omenjeni ekipi ni bilo. Sinišo Štembergerja, ki je prestopil v Split, je nadomestil Američan Aaron Nixon (Kryat Ata). Po imenih ekipa ni pretirano močna, kljub temu pa ima nekaj izkušenih igralcev, kot so Jurica Ružić, Šime Špralja in Ivan Grgat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.