Šport > Košarka
27 ogledov

Do Rome se Gregory vrne

Žurnal24 main
Za slovo od Stožic v tej sezoni Evrolige Union Olimpija v sredo (in ne v četrtek, kot piše na vstopnicah) igra z Romo. Marqueju Perryju se je Jure Zdovc odpovedal, Kenny Gregory se bo vrnil v sredo.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sredo ob 20.45 odigrali še zadnjo tekmo Evrolige v Centru Stožice v tej sezoni. Gost bo rimska Lottomatica s trenerjem Sašom Filipovskim, ki enako kot Ljubljančani nima več možnosti za napredovanje v četrtfinale. Dva kola pred koncem drugega dela sta v skupini F že določeni ekipi, ki se bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje, prav tokratni tekmi pa bosta najverjetneje določili še končni vrstni red. Tekma med Olimpijo in Lottomatico bo odločala o tretjem mestu v skupini, derbi v Tel Avivu med Maccabijem in Barcelono pa o prvem. Izraelci so prvo tekmo v Kataloniji izgubili z desetimi točkami razlike.

V ljubljanskem taboru se zavedajo, da ugled v Evropi veliko šteje in da si ne smejo privoščiti še tretjega zaporednega poraza v stožiški trdnjavi. "Zelo pomembno je, kako bomo končali Evroligo. Ne samo v sredo proti Lottomatici, tudi prihodnji teden na gostovanju v Barceloni se moramo čim bolje odrezati. Ostati moramo zbrani, saj nas v prihodnjem obdobju čakajo pomembne in zahtevne preizkušnje v ligi NLB," pravi Jure Zdovc, ki je na novinarski konferenci sporočil, da osebno ne računa več na ameriškega organizatorja igre Marqueja Perryja. V igralskem kadru za tekmo z Lottomatico bo manjkal tudi Dino Murič, ki si je na zadnji evroligaški tekmi poškodoval koleno in bo prisiljen počivati tri mesece. Iz ZDA, kamor je odpotoval na obisk bolnega očeta, naj bi se do srede vrnil Kenny Gregory.

Vsem imetnikom vstopnic: na kartah piše, da je tekma v četrtek, ampak to ni res – tekma je bila zaradi zahteve Evrolige prestavljena na sredo bo 20.45. Sicer pa se bo zdaj pokazala vaša pripadnost klubu: četudi nimajo več možnosti za napredovanje, pridite na tekmo in jih podprite, če ste si že izborili tako želene vstopnice!

V zadnjem obdobju je trener Zdovc več priložnosti ponudil rezervistom, med njimi tudi 18-letnemu Janu Španu, ki je večjo minutažo dobro izkoristil. "Moja naloga je igrati čim bolj agresivno v obrambi, napadati tekmečev prenos žoge in pritiskati na njihovega organizatorja igre. V napadu pa poskušam igrati z glavo, umirjeno ter razigravati soigralce. Če imam prost met, pa ga seveda izkoristiti," pravi Špan.

Lottomatica je od prihoda Saša Filipovskega izgubila vse štiri tekme v Evroligi. Doma tesno z Unionom Olimpijo (63:64) ter po ogorčenem boju z Barcelono (65:74), v gosteh pa podobno visoko kot Olimpija z Maccabijem ter prepričljivo v Barceloni. Bolje ji gre v italijanskem prvenstvu, kjer je po prihodu slovenskega stratega zabeležila tri zmage in dva poraza, tako da zaseda sedmo mesto med 16 ekipami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.