Šport > Košarka
13 ogledov

Dobil pokal, ki se ne sme razbiti

1/12
Žurnal24 main
Mlad je še, a že ima vrsto nagrad. Zdaj je dobil naziv novinca leta v ligi NBA. Tyreke Evans, soigralec Bena Udriha pri Sacramento Kingsih. Tega pokala njegova mama, ki mu hrani pokale, ne bo smela razbiti.

Tako kot je jasno, da bo MVP sezone LeBron James (Cleveland Cavaliers), je bilo tudi jasno da bo novinec leta Tyreke Evans (Sacramento Kings), ki je bil lani četrti izbor na naboru. V glasovanju je dobil 491 točk, sto več kot Stephen Curry (Golden State Warriors) in skoraj 300 več kot Brendon Jennings (Milwaukee Bucks), ki edini od te trojice igra v končnici.

Poznam ga in vem, da to nagrado ne dojema kot dosežek, temveč kot začetek čudovite kariere.
Paul Westphal

Tako kot vse dosedanje bo tudi ta pokal na domačo polico postavila Bonita Evans, Tyrekova mama. "Veliko jih je že razbila," z nasmeškom pove Tyreke. "Najbrž jih imam že kakšnih 400, od tega jih je 100 polomljenih." Evans je šele četrti novinec v zgodovini lige, ki je imel povprečje prek 20 točk, pet skokov in pet podaj. Pred njim so ga imeli Oscar Robertson, Michael Jordan in LeBron James.

"Po tednu ali dveh je že vzpostavil tako konstanten nivo vrhunske igre, da je to res neverjetno, če vemo, da je še tako mlad in je na kolidžu igral le leto dni," izpostavlja športni direktor Kingsov, Geoff Petrie. "Super je, ko ga gledamo, kako se razvija." Za nagrado mu je čestital tudi drugouvrščeni Curry: "Ni dvoma, da si jo zasluži. Meni veliko pomeni že drugo mesto."

Od trojice najboljših je bila glavna odlika Evans njegova konstantnost. Te denimo ni imel Jennings, ki pa se je že na sedmi tekmi dokazal s 55 točkami. "Je najbolj konstanten novinec, kar sem jih kdaj videl. Pred njim ni drugega kot izjemna kariera. Poznam ga in vem, da to nagrado ne dojema kot dosežek, temveč kot začetek čudovite kariere," je dejal njegov trener Paul Westphal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.