Šport > Košarka
22 ogledov

Dobil ponudbo, ki se je ne zavrača

Duško Vujošević trener Partizan liga ABA ABA
Duško Vujošević po devetih letih zapušča Partizan in odhaja v CSKA, kjer bo vodil tudi našega Matjaža Smodiša. "Dule" je dejal, da (bogate) ponudbe ni mogel zavrniti.
Izkupiček Vujoševića
Vujošević je v devetih letih pri Partizanu osvojil devet naslovov državnih prvakov, štiri naslove pokalnih zmagovalcev in štiri naslove v ligi NLB. Ko je v osemdesetih prvič sedel na klopi Partizana, pa je osvojil pokojni pokal Radivoja Koraća, naslov prvaka Jugoslavije in en pokalni naslov.

Duško Vujošević je v svojem tretjem mandatu pri Partizanu pustil neizbrisen pečat. Pod njegovim devetletnim vodstvom je klub iz Beograda postal eden najboljših v Evropi, na območju nekdanje Jugoslavije pa že kar nekaj časa nima prave konkurence. A vsaka zgodba se enkrat konča. Tudi zgodba med Partizanom in Vujoševićem se je. Vsaj za zdaj, saj ne gre izključiti možnosti, da se "Dule" ne bi še kdaj vrnil v Beograd. Vujošević bo svojo športno pot nadaljeval v milijonski Moskvi pri CSKA. "Dobil sem tako ponudbo, da ni človeka, ki me ne bi razumel, ker sem jo sprejel, in to v vseh pogledih," je Vujošević pojasnil svojo odločitev. Verjetno je s tem mislil predvsem na denar, saj je težko verjeti, da se bo bolje počutil v mrzli Moskvi kot pa v domačem Beogradu. Podrobnosti dogovora med Vujoševićem in CSKA sicer niso znane. Po neuradnih informacijah pa naj bi izkušeni strateg v treh letih zaslužil pet milijonov evrov. Pri delu mu bo pomagal tudi Slovenec Sašo Filipovski.

"Klub zapuščam na zdravih in čvrstih temeljih ter v dobrih rokah. To ni bila stvar trenutka, temveč se je to razvijalo že nekaj časa. Glede na okoliščine smo naredili najboljši rezultat. Sistem je narejen tako, da traja, zdaj pa gremo naprej," je dejal Vujošević in nadaljeval: "Še posebej bi se zahvalil navijačem. To je priložnost, da se vsi združijo in podprejo novi Partizan, kajti podpora bo potrebna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.