Šport > Košarka
1213 ogledov

Dobitnik dveh šampionskih prstanov lige NBA pristal za zapahi

Rajon Rondo Profimedia
Neverjetno. Veljal je za enega večjih talentov lige NBA, si ustvaril zvenečo kariero, štirikrat igral tudi na All-Star tekmi, zdaj pristal za zapahi.

Ljubitelji NBA-košarke se zagotovo dobro spomnite Rajona Ronda. Ko je prišel v NBA, je navduševal s svojo hitrostjo in spretnostjo ter obvladovanjem žoge. Mnogi so mu pripisovali bleščečo kariero. A zataknilo se je pri morda najpomembnejšem elementu v košarki: pri metu iz igre, predvsem iz razdalje. Tega tekom kariere ni uspel popraviti, nato so ga v zaključku kariere načele še poškodbe.

Zdaj se dobitnik dveh šampionskih prstanov (leta 2008 s Kelti in leta 2020 z Jezerniki) v medijih pojavlja zaradi stvari, ki niso povezane s košarko, in mu nikakor niso v čast. Nekdanji košarkar lige NBA je bil namreč minuli konec tedna aretiran zaradi posedovanja drog in orožja v zvezni državi Indiana, poročajo ameriški mediji. Ti se sklicujejo na sodne spise. Vse obtožbe, s katerimi se sooča Rondo, so označene kot prekrški. 

Rajon Rondo | Avtor: Profimedia Profimedia
Ameriški mediji dodajajo, da so policisti Ronda v Indiani ustavili v nedeljo zaradi prometnega prekrška, policist pa je nato opravil preiskavo avtomobila, ker je iz njega zavohal vonj marihuane. Ob preiskavi je policist v avtomobilu 37-letnika našel še pištolo, marihuano (količino za osebno uporabo) in druge pripomočke za uporabo drog. Rondo je sicer po aretaciji nemudoma plačal varščino in bil spuščen na prostost.

To sicer ni prvič, da se je Rondo znašel v navzkrižju z zakonom. V preteklosti je namreč že dvakrat imel opravka s policijo in organi pregona zaradi nasilja v družini. Obakrat je partnerki grozil s pištolo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.