Šport > Košarka
56 ogledov

Dobri novici je sledila slaba

goran dragić Profimedias
Slovenski reprezentant Goran Dragić je zaradi poškodbe levega zapestja izpustil prvo tekmo v letošnji sezoni. Obenem ga že dlje časa pestijo bolečine v desnem palcu.

Goran Dragić ni zaigral na tekmi severnoameriške lige NBA med Miami Heat in Detroit Pistons. To so mu preprečile bolečine v levem zapestju, ki s poškodbo desnega palca mečejo senco dvoma na nadaljevanje sezone najboljšega slovenskega košarkarja. Za nameček je na tekmi z Atlanto izgubil še delček zoba.

Odsotnost prvega organizatorja igre je uspešno nadomestil Beno Udrih, ki je izkoristil ponujeno minutažo in dosegel 14 točk.

Dragić je zadnjih nekaj tekem igral z bolečinami v palcu, ki si ga je poškodoval na tekmi z Atlanto Hawks. Če so bile bolečine v prstu znosne, pa občutno več skrbi povzroča poškodba zapestja, zaradi katere je po 26 zaporednih tekmah prvič obsedel na klopi. 

Nekdanji košarkar Phoenix Suns je poškodbo zapestja staknil na famoznem obračunu s Portland Trail Blazers, pred tekmo s Pistonsi pa so se v ekipi odločili, da je počitek najboljša možna rešitev.

Uradne diagnoze še ni, pregled z magnetno resonanco pa ni pokazal sledov resnejših poškodb. 

''Nihče ne ve, kako hitro se bo zacelilo. Ker je zapestje otečeno, imam omejen domet. Z mislimi sem osredotočen na petek, a nihče ne ve, kako bo reagirala roka,'' je povedal Dragić. Vročico iz Miamija v petek čaka gostovanje pri New Orleans Pelicans.

Pritožba uspela, Dragić privarčeval 4000 dolarjev

Dragić je pred tekmo z Detroitom izvedel dobro novico, da je vodstvo lige NBA ugodilo njegovi pritožbi in preklicalo drugo tehnično napako na tekmi s Portlandom.

Slovenski košarkar bo tako privarčeval 4000 ameriških dolarjev - dva tisočaka bi ga stala druga tehnična napaka, dodatna dva pa izključitev, ki jo je vodstvo lige prav tako razveljavilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.