Šport > Košarka
23 ogledov

Dobro vzdušje in naporni treningi

ko%C5%A1arka priprave %C5%BEoga
1/36
Žurnal24 main
Na Rogli smo obiskali slovenske košarkarje, ki se pod vodstvom Memija Bečirovića potijo in pripravljajo za SP. "Zelo sem zadovoljen z vzdušjem v ekipi, z motiviranostjo," je dejal selektor.
V galeriji poglejte, kako se košarkarji potijo na Rolgi. V petek jih je obiskal tudi Žurnal24 in tako si boste lahko v naslednjih dneh na naši spletni strani prebrali več intervjujev z našimi reprezentanti.

Slovenski košarkarji na Rogli premagujejo najtežji del priprav za svetovno prvenstvo, ki bo konec avgusta v Turčiji. Pod vodstvom novega selektorja Memija Bečirovića delajo predvsem na fizični pripravljenosti in krepitvi moštvenega duha. "Zelo sem zadovoljen z vdušjem v ekipi, z motiviranostjo. Na treningih fantje dobro delajo," je na petkovem druženju z novinarji dejal  selektor Bečirović. "Treningov bomo imeli 40 do 45 in 15 prijateljskih tekem. Rezultati testov so dokaj zadovoljivi. Med odmorom so reprezentanti dobro delali. Upam, da nas bo tudi v nadaljevanju krasilo tako vzdušje tako na parketu koz zunaj njega."

Smo namreč prava skupina, klapa.
Jaka Laković

Prvič je v vlogi kapetana član Barcelone, Jaka Lakovič: "Zelo sem ponosen, da sem kapetan reprezentance. Mislim, da se bi bo s to obvezo lahko spoprijeti. Zato ima zasluge vsa ekipa. Smo namreč prava skupina, klapa in v takšni ekipi je lahko biti kapetan." Na pripravah manjka Goran Dragić, ki je še v Phoenixu in se bo ekipi prudrižil na tekmah na Kitajskem. Je pa prvič zravebn njegov mlajši brat Zoran Dragić: "Na začetku priprav sem čutil nekaj treme, a se mora košarkar tega vedno navaditi. Vesel sem, da lahko treniram s tako dobrimi igralci, ki so del najboljših evropskih klubov in NBA ter verjamem, da lahko le napredujem."

Osrednji nastop Slovenije v pripravljalnem obdobju bo tekma z aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki Španci v novi dvorani Stožice. Za spektakel 10. avgusta so vstopnice že na voljo.

"Govoriti o pričakovanjih na SP je zdaj še malce prezgodaj. Zagotavljam, da imamo vsi izjemno močno željo narediti najboljši rezultat Slovenije na svetovnih prvenstvih. To je četrtfinale in ko bomo enkrat to dosegli, bomo lahko začeli razmišljati tudi o medalji. Upam, da nam bodo poškodbe prizanesle in da nas bo spremljala tudi športna sreča, saj je v izločilnih bojih zelo pomembno, s katero reprezentanco se križaš," pravi Boštjan Nachbar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.