Šport > Košarka
10 ogledov

Dolenc: Džikić bo podpisal triletno pogodbo

Direktor ljubljanskega evroligaša Igor Dolenc v teh dneh ne počiva. Žurnal24 main
Igor Dolenc. Novi direktor košarkarskega kluba Union Olimpija, ki bo v novo sezono vstopil z večjim proračunom in manjšim dolgom kot njegovi predhodniki.
Mnogi vas še ne poznajo. Kako ste zašli v košako in ali ste se že navadili na pritisk medijev, ki je značilen za Olimpijo?
Na to se bo še trena navaditi. Pravzaprav se s košarko ukvarjam že od majhnega. Kar nekaj časa sem jo aktivno igral, nato sem postal trener, kasneje pa še funkcionar v škofjeloškem košarkarskem klubu. Skratka že celo življenje živim s košarko.

Na čelu Olimpije ste sedaj več kot dva tedna. Vas je stanje v klubu presenetilo, ali pa ste kaj takega pričakovali?
Z večino ali pa vsaj s precejšnjim delom stvari sem bil seznanjem že pred prevzemom funkcije, saj so pogovori z upravnim odborom Olimpije trajali kar nekaj časa. Potrjevanje mojega imenovanja je bilo namreč nekajkrat prestavljeno, v tem obdobju pa sem izvedel kar nekaj reči.
 
 

Z novo sezono bomo poskušali pripeljati še nekaj mladih košarkarjev, iskali pa jih bomo tako v Sloveniji kot tudi zunaj nje. Želimo vzpostaviti star model, s katerim je Olimpija že proizvajala kakovostne igralce.

Igor Dolenc

 
S čim ste prepričali upravni odbor kluba v vašo izvolitev? Kaj je bilo zapisano v vašem programu?
Nič posebnega. V programu ni nič revolucionarnega.

Kako ste zadovoljni s finančnim stanjem in sanacijo kluba?
Sanacija poteka po predvidevanjih. Še naprej se dogovarjamo za poravnave in lahko rečem, da smo pri tem kar uspešni. Če rečem, da nam je ostalo okoli 20 odstotkov od štiri milijone evrov visokega dolga, ostalo so bile namreč obresti, bi bili zelo blizu resničnemu stanju (torej 800.000 evrov, op. p.).

Denarja ne bodo zapravljali po nepotrebnem. © Anže Petkovšek

 
Je že določena višina proračuna za prihodnjo sezono?
Proračun kluba naj bi bil okoli štiri milijone evrov, za samo moštvo pa bo nekoliko večji kot v tej sezoni (okoli 1,5 milijona evrov, op. p.). Cilji bodo najverjetneje podobni letošnjim. Želimo osvojiti državni in pokalni naslov, nastopiti na zaključnem turnirju v ligi NLB, v Evroligi pa je želja uvrstitev med najboljšo šestnajsterico.

Načrtujete, da bi v klub pripeljali kakšnega novega pokrovitelja?

O velikih pokroviteljih vselej odloča upravni odbor in pri tem bo tudi ostalo še naprej.

Bo Telekom kot glavni pokrovitelj zamenjal Pivovarno Union?
Upam, da se bo to res zgodilo.

Aleksandar Džikić naj bi tudi v prihodnje vodil zmaje. © Boštjan Tacol

 
Kako pa je z igralci in trenerjem? Ostaja Aleksandar Džikić trener Olimpije?
Džikić je zelo blizu podpisa triletne pogodbe, doreči je potrebno le še nekaj malenkosti. Kdorkoli bo že vodil Olimpijo v prihodnosti, se bo moral posvetiti tudi nekaterim drugim nalogam. Opravljal bo funkcijo vodje strokovnega štaba, to pa pomeni, da bo skrbel tudi za uspešno delovanje mladinskega pogona.

 
 

Kdorkoli bo že vodil Olimpijo v prihodnosti, se bo moral posvetiti tudi nekaterim drugim nalogam.

Igor Dolenc

 
Ta je bil v zadnjem času v Olimpiji kar malce na stranskem tiru ...
Menim, da je kljub vsemu kar nekaj mladih igralcev v klubu, ki imajo kar nekaj potenciala. Z novo sezono bomo poskušali pripeljati še nekaj igralcev, iskali pa jih bomo tako v Sloveniji, kot tudi zunaj naših meja.Pravzaprav želimo vzpostaviti star model s katerim je Olimpija že proizvedla precej kakovostnih igralcev. Mlade igralce bo potrebno za dalj časa vezati s pogodbami. Vsekakor se bomo resno lotili mladinskega pogona, enako pa velja tudi za šolo košarke. Otroci vidijo v Olimpiji dobro znamko in verjamem, da se bodo v našo šolo z veseljem vpisovali. To je potrebno izkoristiti in pripeljati v klub čimvečje število otrok, ki jih želimo marsikaj naučiti. Če ne v športnem pogledu, pa vsaj v vzgojnem.

Kako je pa s sedanjimi igralci? Tudi Jasmin Hukić naj bi bili blizu podpisa nove pogodbe ...

Mi seveda želimo podaljšati pogodbo s Hukićem. Zanj se borimo in upamo, da bomo podpisali pogodbo z njim. Od tega nas ločijo le še manjše podrobnosti. Pogodbo za naslednje leto imajo še tudi Maurice Bailey, Marko Milič, Mirza Begič, Miha Zupan. To bo okostje ekipe.

Milič, Hukić, Zupan, Bailey, Begić so okostje ekipe. © Anže Petkovšek

 
Pred nekaj časa je bil za prestop k Olimpiji v igri tudi Aleksandar Ćapin. Je zanimiv za vas?
Seveda je, saj nam prav na branilskih položajih najbolj primankujejo kakovostni igralci. Je pa tudi res, da z njim doslej nismo navezali stika.

Pa je sedanj trener že omenil katere igralce si želi v prihodnji sezoni videti v klubu?
Gospod Džikić nam je omenil kar nekaj imen, mi pa smo z nekaterimi že stopili v kontakt. V igri so tudi slovenski igralci, trenutno pa se že pogovarjamo tudi z enim srbskim košarkarjem.

Za katere igralce pa gre?
Ker sezona še traja, bi o imenih raje spregovoril kasneje. Čakamo tudi na nabor v ligi NBA. Po njem bo znanega že kaj več, saj se bo marsikateri košarkar, ki na draftu ne bo izbran, odločil za selitev v Evropo. Je pa res, da nam menagerji, z nami jih je v stiku več kot šestdeset, že zdaj ne ponujajo odslužene košarkarje, temveč take, ki bi resnično lahko nekaj prispevali k igri Olimpije. Očitno ta spet postaja zanimiva za igralce in njihove agente.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.