Šport > Košarka
3 ogledov

Dolenjsko-ljubljanski derbi

Krka in Slovan se bosta pomerila v prvem kolu. Žurnal24 main
Liga UPC Telemach se bo začela 1. oktobra, ko bosta dvoboja med Heliosom in novincem v prvi ligi, ekipo Misel Postonjska jama, ter Krko in Geoplinom Slovanom. Olimpija v drugem delu.

Uradno se bo prvo kolo začelo 4. oktobra s pari: Elektra Esotech : Nova Gorica, Hopsi Polzela : TCG Mercator, Zagorje : Luka Koper in Alpos : Zlatorog Laško . Redni del lige UPC Telemach bo štel 22 kol in se bo končal 11. marca 2009. V ligi bodo sodelovala vsa najboljša slovenska moštva z izjemo Uniona Olimpije. Zaradi natrpanega urnika tekmovanj v Evroligi in ligi NLB se bo slovenskim prvoligašem priključila šele v drugem delu. Poleg Uniona Olimpije bosta v jadranskem regionalnem tekmovanju nastopala še Helios in Krka.

Prva ženska liga bo začela 18. oktobra, pari prvega kola so: Ježica : Merkur Celje, Domžale : Triglav, HiT Kranjska Gora : Konjice ter Odeja KED : AJM. Za prvo kolo pokala Spar je prijavljenih 58 ekip. Union Olimpija, Helios, Krka in Zlatorog Laško so že neposredno uvrščene na zaključni turnir, preostalih osem ekip iz lige UPC Telemach pa se bo tekmovanju priključilo v četrtem kolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.