Šport > Košarka
9 ogledov

Dolgotrajno okrevanje Garbajose

garbajosa_main_AFP Žurnal24 main
Španec Jorge Garbajosa, član Toronto Raptorsov, je v torek uspešno prestal operacijo leve noge, a bo z igrišč odsoten dlje časa. Vsaj deset tednov sploh ne sme stopiti na nogo.

Španec Jorge Garbajosa, soigralec slovenskega košarkarja Radoslava Nesterovića pri severnoameriškem moštvu NBA Toronto Raptors, je v torek uspešno prestal operacijo leve noge, a bo z igrišč odsoten dlje časa, so sporočili iz klubskega vodstva. Glavni kirurg Mark Myerson je španskega košarkarja opozoril, da vsaj deset tednov sploh ne sme stopiti na nogo, tako da za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko vrnil na igrišča. Njegova rehabilitacija bo trajala dolgo

Garbajosa si je že marca, ko je poskušal blokirati met na koš, zlomil kost v levi nogi in zvil gleženj. Kljub poškodbi je septembra pred domačimi navijači zaigral v dresu španske reprezentance na evropskem prvenstvu in osvojil naslov evropskega podprvaka. V sedmih tekmah, ki jih je odigral to sezono, je Garbajosa v nekaj več kot desetih minutah v povprečju dosegal po 3,1 točke in 2,1 skoka. Že 20. novembra pa se je znašel na seznamu poškodovanih, potem ko so zdravniki po pregledu z magnetno resonanco ugotovili, da se je poškodba poslabšala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.