Šport > Košarka
16 ogledov

Domen Lorbek podpisal za Krko

Domen Lorbek Slovenija BiH pokal Adecco Saša Despot
Domen Lorbek bo kariero nadaljeval pri Krki, ki je s prihodom slovenskega reprezentanta končala sestavo ekipe za letošnjo sezono.

Košarkarjem Krke, trikratnim zaporednim slovenskim prvakom, se je pridružil še slovenski reprezentant Domen Lorbek, s čimer je postava Krke za novo sezono kompletna, so danes sporočili iz kluba.

Sedemindvajsetletni in 198 centimetrov visoki Domen Lorbek je člansko kariero začel v kranjskem Triglavu, nato pa igral še za Helios, Union Olimpijo, Estudiantes iz Madrida, Benetton iz Trevisa, Cajasol iz Seville ter v sezoni 2010/2011 za Lagun Aro iz Bilbaa. V lanski sezoni je pogodbo podpisal s Sidigasom iz Avellina, a zaradi poškodbe stopala zanj ni zaigral.

Lorbek je letos za reprezentanco zaigral na turnirju za pokal Adecco v Ljubljani, kjer je proti Hrvaški dosegel kar 22 točk, igral pa je tudi na turnirju v Beogradu. Za slovensko reprezentanco je igral tudi na evropskih prvenstvih 2007 v Španiji in 2009 na Poljskem ter na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah leta 2008 v Atenah, z reprezentanco do 20 let pa je bil leta 2004 v Brnu evropski prvak.

Komentarjev 2
  • esim 15:11 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **

  • vico 14:18 21.avgust 2012.

    katastrofa...