Šport > Košarka
5 ogledov

Domen ne bo zmaj

Domen Lorbek je na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem tekme začenjal v pr
1/14
Žurnal24 main
Čeprav je pred kratkim dejal, da je sam bližje Unionu Olimpiji kot Uroš Slokar, pa Domen Lorbek ne po postal član ljubljanske ekipe. Za zdaj ne ve, kje bo nadaljeval kariero.

Slovenski državni in pokalni prvaki, Union Olimpija, pred začetkom sezone ne bodo več kupovali novih košarkarjev. "Ekipa je zdaj že znana. Trenutno ne nameravamo podpisovati pogodb z novimi igralci," so nam včeraj sporočili iz ljubljanskega kluba.

Imajo dovolj branilcev
Tako naj bi brez vrnitve v dvorano Tivoli ostal tudi slovenski reprezentant Domen Lorbek, ki je bil že zelo blizu sodelovanja z zmaji. Tudi selektor Slovenije in prvi trener Uniona Olimpije Jure Zdovc je potrdil, da so Domna želeli pripeljati v svoje vrste, a so po podpisu pogodbe s Sanijem Bečirovićem branilska mesta pri zeleno-belih že popolnili.

"V bistvu niti ne vem, kakšen je položaj. Čakam na agentov klic. Tudi tega, kaj se dogaja z Unionom Olimpijo, ne vem natančno. Trenutno ne veliko, saj klubi še vedno čakajo na različne možnosti. Bi si pa zdaj želel oditi v Španijo; želja je seveda klub v prvi španski ligi," je povedal Domen. Počitek po naporih v izbrani vrsti si bo privoščil le še danes, nato pa bo znova začel trenirati za novo sezono.

Proračun bo zdaj večji
Po prihodu Bečirovića in Uroša Slokarja se je pri Unionu Olimpiji zagotovo dvignil tudi proračun, ki je namenjen za prvo ekipo. Pred sezono se je govorilo o številki okoli 1,5 milijona evrov, zdaj pa naj bi bil mošnjiček, ki je na voljo za udarno moštvo, le za 20 odstotkov manjši kot v prejšnji sezoni, kar pomeni okoli dva milijona evrov.

Veliko več o tem naj bi bilo znanega jutri, ko se bo v zmajevem dresu medijem predstavila še zadnja okrepitev – Slokar. Na zadnjih pripravljalnih tekmah se je sicer od novincev najbolj izkazalGašper Vidmar, ki je na primer na drugi tekmi proti Ciboni (77:81) zbral 17 točk in deset skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.