Šport > Košarka
544 ogledov

Domiselna poteza srbske košarkarske zveze

Igor Kokoškov Suns/Facebook Selektor srbske reprezentance Igor Kokoškov je dobil slovitega pomočnika.
Srbom bo na pomoč priskočil trener Denver Nuggets, kjer blesti njihov glavni zvezdnik Nikola Jokić. Prav ta povezava je bila bržkone ključna za sklenitev sodelovanja.

Mike Malone, ki v severnoameriški košarkarski ligi NBA v Denver Nuggets trenira tudi slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, je potrdil, da se bo pridružil reprezentanci Srbije na domačem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Beogradu, je potrdila Srbska košarkarska zveza.

Kot piše zveza, se bo Malone reprezentanci in trenerskemu štabu na čelom z Igorjem Kokoškovom, ki je Slovenijo vodil do zlatega odličja na evropskem prvenstvu 2017, priključil takoj po zaključku končnice v NBA.

Kvalifikacijski turnirji za zadnja prosta mesta na OI bodo potekali med 23. in 28. junijem.

Srbija pa se bo za prvo mesto, ki edino vodi na OI v Tokio, merila z Dominikansko republiko in Novo Zelandijo, potem pa se bo ta skupina združila s skupino, v kateri so Portoriko, Italija in Senegal.

mike malone | Avtor: Epa Epa

Slovenski košarkarji pa bodo olimpijske sanje lovili v Kaunasu, kjer jih najprej čakajo Poljaki in Angolci, ob morebitnem uspehu pa v nadaljevanju najboljši ekipi iz skupine z Litvo, Venezuelo in Južno Korejo.

Na olimpijske igre so že uvrščene Španija, Francija, ZDA, Argentina, Avstralija, Nigerija, Iran ter Japonska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.