Šport > Košarka
962 ogledov

Dončić bi se lahko v kratkem vrnil na parket

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Vodstveni kader lige NBA razvija idejo o ekshibicijskem obračunu, na katerem bi lahko zaigral tudi Luka Dončić.

Komisar lige NBA Adam Silver, ki tako kot večina njegovih sodelavcev dneve preživlja v samoizolaciji, je v novem intervjuju za ESPN razkril idejo o ekshibicijskem obračunu, na katerem bi zaigrali zvezdniki, ki niso pozitivni na virus COVID-19.

Glavni namen dobrodelne tekme bi bilo zbiranje denarja za boj proti koronavirusu, obenem pa bi zaskrbljenim ljudem vsaj za trenutek ali dva odvrnili misli od invazivne bolezni, ki je že prodrla v vse pore družbenega življenja.

"Pogovarjali smo se o možnostih, kako bi lahko košarkarji odigrali dobrodelno tekmo za dobrobit vseh ljudi. Ugotavljamo, ali obstaja protokol, po katerem bi igralce testirali, jih dali v karanentno oziroma jih na nek način izolirali, da bi potem lahko igrali med seboj. Ljudje so ujeti doma, zato menim, da jih je potrebno zabavati in jim glave napolniti s čim drugim," je za ameriški medij dejal komisar lige.

Silver sicer verjame, da sezona še ni izgubljena, čeprav v tem trenutku nima strateške rešitve, kako bi jo izpeljali do konca. "Po naravi sem optimističen. Rad bi verjel, da nam bo uspelo rešiti vsaj del letošnje sezone," je povedal.

Po enem od možnih scenarijev bi se lahko liga NBA vrnila brez gledalcev in samo ob prisotnosti ključnega osebja, a usoda letošnje izvedbe tekmovanja, v katerem je bilo moštvo Luke Dončiča odlično na poti, da se po štirih sušnih sezonah vrne v končnico, je za zdaj še vedno v zraku.

Po nekoliko manj optimističnih napovedih bi se lahko liga vrnila šele sredi meseca junija. "Vrnili se bomo, ko bomo dobili zeleno luč s strani predstavnikov javnega zdravstva," je zaključil Silver.

Po Rudyju Gobertu je bilo še šest košarkarjev pozitivnih na novi virus; njegov soigralec pri Utahu Donovan Mitchell, Christian Wood (Detroit) in štirje košarkarji Brooklyn Nets, med katerimi je tudi zvezdnik Kevin Durant.

Adam Silver | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.