Šport > Košarka
23708 ogledov

Dončić najprej obračunal z navijačem, nato še z novinarjem

Jezni Luka Dončić Družbeno omrežje X
Dončić je med tekmo zahteval, da odstranijo navijača, ki je klel čez njega, nato pa je po tekmi obračunal še z novinarjem ESPN-ja.

Luka Dončić po visokem domačem porazu Dallasa proti Phoenixu – več o tem si lahko preberete tukaj – razumljivo ni bil najboljše volje. Med tekmo je Dončić v drugem polčasu od varnostnika celo zahteval, naj odstrani enega od navijačev Phoenixa, ki ga je večji del tekme žalil. Dončiću je prekipelo, ko je omenjeni navijač zavpil. "Luka, utrujen si. Spravi se na tekalno stezo." To informacijo je z javnostjo prvi delil novinar ugledne ameriške televizijske hiše ESPN Tim MacMahon. 

In prav, ko mu je MacMahon na novinarski konferenci po tekmi zastavil vprašanje o frustracijah med drugo četrtino, je Luka izkoristil trenutek in obračunal z njim. "Vem, videl sem tvoj zapis o tem navijaču, saj veš. To ni bilo res, sploh ne. To ni edina stvar, ki jo je navijač rekel, toda vedel sem, da boš ti prvi, ki bo izpostavil nekaj takšnega, kot je bilo to. Ne bom ponavljal, kaj je ta navijač rekel, toda vedel sem, da boš ti prvi, ki bo to izpostavil. To je že malce smešno. Vedno se zdiš prvi, ki bo o meni napisal nekaj slabega," je s ciničnim nasmeškom na ustih na novinarski konferenci ugotavljal Dončić (več v spodnjem vdelanem videu). Dončića je zmotilo predvsem to, da je novinar zgodbo predstavil tako, kot da je Dončić zahteval, da navijača odstranijo iz dvorane zgolj zaradi izjave o tekalni stezi. 

"99 odstotkov stvari, ki jih napišem o tebi, so dobre," se je branil novinar MacMahon. "Ne vem, ne vem," mu je odgovoril Luka. Nakar je MacMahon nadaljeval, da je sedel dve vrsti za navijačem in da je situacijo dobro videl. "Torej je to bila edina stvar, ki jo je ta navijač rekel?" se z njim še vedno ni strinjal Ljubljančan.

"To je bil trenutek, ko si ti reagiral," je nadaljeval novinar. Luka pa je dodal, da je ves prvi polčas poslušal žalitve s strani tega navijača. "Ti nisi slišal ničesar?" je besedni obračun z novinarjem nadaljeval Dončić. "Zagotovo je grdo govoričil," se je z Luko strinjal MacMahon. Nato je Dončića povprašal, zakaj je zahteval, da odstranijo navijača. "Zato ker je klel čezme ves prvi polčas!" je bil jasen Dončić. 

A tudi novinar se ni dal in nadaljeval besedno bitko z Luko. "Torej, zakaj nisi zahteval, da navijača odstranijo že v prvem polčasu?" Luka mu je odgovoril, da to ni fer do navijačev, saj so plačali vstopnico. "A v tistem trenutku sem imel dovolj. Bilo je frustrirajoče," je zaključil.

Dončić je sicer na domači tekmi Dallasa v statistiko vpisal 34 točk, 8 skokov in 9 podaj, a je bilo vse skupaj premalo za zmago nad Sonci. Ta so v Dallasu slavila s 132:109. Dallas je sicer igral brez Kyrieja Irvinga. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.