Šport > Košarka
3 ogledov

Dončić ne bo zaigral za Slovenijo

luka dončić Youtube
Mladi, šestnajstletni Luka Dončić, ki igra za Real Madrid in velja za enega najbolj perspektivnih evropskih košarkarjev, po dogovoru s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) letos ne bo zaigral za Slovenijo na EP do 20 let.

Le centimeter manj kot dva metra visoki Dončić, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta in pomočnika trenerja v članski B-ekipi Saše Dončića, se je z generalnim sekretarjem Rašo Nesterovićem prvič sestal že novembra, ko je izbrana vrsta do 16 let nastopila na mednarodnem turnirju na Madžarskem. Pred potjo v Szekesfehervar, kjer je Luka na štirih tekmah zbral 139 točk, oziroma 34,8 na tekmo, sta se dogovorila, da bi to poletje zaigral v reprezentanci do 20 let, saj bi bila ta za njegov razvoj najbolj primerna.

Po končanem evroligaškem turnirju za igralce do 18 let, kjer je bil s 16 leti izbran za najbolj koristnega igralca, je bil Dončić priključen k članski ekipi Reala, s katero redno trenira, izkazal pa se je tudi že na nekaterih tekmah. Pri Realu Madridu nanj računajo tudi v končnici prvenstva, ki se bo končala najkasneje 28. junija, medtem ko bo evropsko prvenstvo do 20 let potekalo od 7. do 19. julija, zaradi česar letos ne bo zaigral v dresu Slovenije.

"Prehod iz mlajših kategorij v člansko je eden najpomembnejših trenutkov v karieri vsakega športnika in pri tem Luko na KZS stoodstotno podpiramo ter želimo, da se čim bolj dokaže ter izbori stalno mesto v postavi Reala Madrida. Skupaj z njim, klubom in starši, s katerimi smo v stalnem stiku, smo se dogovorili, da je za njegovo prihodnost najbolje, da se po koncu te sezone odpočije in se kar se da najbolje pripravi na novo sezono, ki jo bo začel na pripravah s člansko ekipo. Mislim, da je prav, da si zdaj postavi prave temelje za odlično košarkarsko kariero," je dejal Nesterović.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance in Slovenec z najdaljšim stažem v NBA je Dončića pred dnevi obiskal v Madridu, kjer se je sestal tudi s predstavniki kluba, mladi košarkar pa mu je zagotovil, da bo naslednje leto Sloveniji na voljo za igranje v katerikoli reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.