Šport > Košarka
9 ogledov

Dončić ni bil zadovoljen

Luka Dončić Profimedias
Drugi tekmi četrtfinala Evrolige med Realom in Darussafako ter Olympiacosom in Anadolu Efesom se nista končali po pričakovanjih.

Po porazih turških moštev na prvih obračunih, sta ekipi iz Istanbula na drugih tekmah presenetljivo vknjižili zmago. Olympiacos je v zadnji sekundi preko Shana Larkina zgrešil met za tri točke, ki bi mu lahko prinesel zmago, le nekoliko dlje od uspeha pa je bil Real Madrid.

Kraljevi klub je v zadnjih napadih lovil razliko štirih ali dveh točk, a mu ni uspelo uloviti čete izkušenega trenerskega mačka Davida Blatta. Gustavo Ayon je minuto in osem sekund pred zadnjim piskom sirene še izenačil rezultat na 78:78, a je na drugi strani nato zadel Scottie Wilbekin, po izgubljeni žogi domačih pa je prednost gostv na +4 z dvema prostima metoma povišal še Will Clyburn. Domači so poskušali odgovoriti s trojko, a je najprej zgrešil Sergio Llull, po osvojeni žogi Luke Dončića pa še Jaycee Carroll, met slednjega pa je s skokom v napadu in košem za 80:82 popravil Anthony Randolph. Sledila je hitra osebna napaka, a je bil na žalost domačih obakrat uspešen z 21 točkami prvi strelec Turkov Brad Wanamaker (80:84). Randolph je nato poskusil s trojko, a bil nenatančen.

Turki so sicer vodili od prve do 22. minute, ko je Llull s tremi zaporednimi trojkami prinesel preobrat in domače popeljal v vodstvo z 52:47. Kasneje je v tretji četrtini njihova prednost narastla do sedmih točk (58:51), a so se nato gostje zbrali in v zadnjo četrtino vstopili le z -2 (68:66), zadnjih deset minut pa so odprli z delnim izidom 4:0, od tu dalje pa je bil Real vselej korak za njimi.

Dončić po reakcijah sodeč ni bil zadovoljen s svojo predstavo. Odigral je sicer nekaj manj kot 11 minut, v tem času pa je zgrešil štiri poizkuse iz igre. V svojo statistiko je kljub temu vpisal pet skokov, šest asistenc in eno ukradeno žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.