Šport > Košarka
5706 ogledov

Dončić takoj opazil VIP gosta, tako je izgledal njun pozdrav

Dončić Profimedia
Luko Dončića je ob zmagi Dallasa nad Clippersi z roba igrišča spremljal prav poseben gost.

Košarkarji Dallas Mavericks so na tretji tekmi uvodnega kroga končnice premagali Los Angeles Clippers (101:90) in v seriji z manj znano zasedbo iz mesta angelov povedli z 2:1 v zmagah.

Luka Dončić je na parketu prebil več kot 40 minut in za las zgrešil trojni dvočjek z 22 točkami, desetimi skoki in devetimi podajami. Ključ do zmage Dallasa je bila čvrsta obramba, s katero so gostujoče košarkarje prisilili v 19 izgubljenih žog.

Luka Dončić NBA končnica Šport Luka odšepal v garderobo, a se vrnil in Dallas popeljal do zmage

Čeprav strelsko niso bili najbolj razpoloženi, zadeli so namreč le 45 odstotkov metov iz igre, so Mavsi levji delež postorili na drugi polovici igrišča, kjer so uspešno nadoknadili zapravljene mete, tudi Dončićeve, ki je zgrešil kar 18 od 25 poskusov (7/25 iz igre, 3/14 za tri točke).

"Mislim, da je povsem očitno, da imamo v obrambi drugačen pristop," je po tekmi dejal center Dallas Dereck Lively II. "Želimo biti agresivni tudi, ko ima nasprotnik žogo."

Obramba je bila tudi ključna, da so domačini preobrnili izid v svojo korist v drugi četrtini, potem ko so tekmeci že imeli vodstvo sedmih točk. Sledila je serija 12:0 za vodstvo, ki ga Dallas ni več izpustil iz rok.

"Obramba nam je pomagala ustvariti priložnosti v napadu," je dejal Dončić. "V napadu nismo dobro igrali, kar velja še posebej zame. Ampak zmagali smo, to je vse, kar je pomembno."

Dončić je bil na sinočnji tekmi v Dallasu deležen prav posebne podpore. Z roba igrišča si je namreč tekmo ogledal predsednik Real Madrida Florentino Perez.

Luka je slovitega športnega funkcionarja, ki na nogometnem parketu bije hudo bitko s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom glede ustanovitve Superlige, opazil že ob prihodu na parket American Airlines Centra.

Ker ni želel odlašati s pozdravom, je vrnil žogo trenerskemu timu in se odpravil naravnost k Perezu, s katerim sta se prijateljsko objela.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić je že kot najstnik zaslovel v dresu madridskega velikana, s katerim ostaja tesno povezan tudi več let po selitvi onkraj Atlantika.

Največji pečat je v španski prestolnici, kjer je preživel najstniška leta, pustil v svoji zadnji sezoni, v kateri je ekipo vodil do državnega in evroligaškega naslova ter si prislužil priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela in Final Foura.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.