Šport > Košarka
4730 ogledov

Šok in bolečina! Navijači Atlante skrušeni zaradi Dončića

Luka Dončić Epa
Luka Dončić je s sinočnjo zgodovinsko predstavo pod obroči lige NBA zlomil srca navijačem moštva Atlanta Hawks.

Košarkarski superzverzdnik Luka Dončić je sinoči odigral eno najbolj osupljivih in dih jemajočih tekem v zgodovini severnoameriške košarkarske lige.

Petindvajsetletni slovenski reprezentant je ob zmagi svojega moštva Dallas Mavericks nad Atlanto Hawks (148:143) zabeležil 73 točk (25/33 met iz igre, 8/13 za tri točke, 15/16 prosti meti), deset skokov in sedem podaj.

Prvi zvezdnik Dallasa se je s tem razveselil novega osebnega in klubskega rekorda po številu doseženih točk na eni tekmi ter se podpisal pod četrti najboljši strelski večer vseh časov. Več košev sta na eni tekmi dosegla samo Wilt Chamberlain (100 in 78 točk) in Kobe Bryant (81 točk), poleg Dončića pa sta jih po 73 v enem večeru zbrala še Chamberlain (dvakrat) in David Thompson.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Sinočnji obračun v State Farm Areni je bil za navijače Atlante boleč opomnik, kakšno napako so pred šestimi leti naredili šefi franšize, ko so na naboru Dončića zamenjali s Traejem Youngom. Hawks so namreč leta 2018 kot tretjega na naboru izbrali Slovenca, a so ga po predhodnem dogovoru prepustili Teksašanom. Poleg Younga so v zameno za Dončića dobili še pravico izbire v prvem krogu enega od prihodnjih naborov.

Šefi košarkarske ekipe iz Georgie so v kasnejših medijskih nastopih vneto zagovarjali svojo odločitev in izpostavljali dejstvo, da je bil Young boljša dopolnitev igralskega kadra. Čeprav to do neke mere celo drži, pa se navijači ne morejo znebiti občutka, da bi bila ekipa z Dončićem krepko močnejša.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav se je tudi Young uveljavil kot eden najboljših košarkarjev v ligi, pa njegov učinek še zdaleč ni primerljiv z Dončićevim. Tega se dobro zavedajo tudi privrženci sokolov, ki kadrovskega 'kiksa' najbrž še dolgo ne bodo preboleli.

Po tekmi so družbena omrežja preplavili zapisi razočaranih navijačev Atlante, ki so v en glas ponavljali, da je njihova ekipa ob menjavi Dončića za Younga storila gromozansko napako. Več odzivov si preberite v priloženih objavah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:37 27.januar 2024.

    Oprostite, ampak tole ni več košarka. To je eno samo metanje na koš, brez vsake obrambe. Zato pa dosegajo po 150 točk na tekmo. Ameriški šov