Šport > Košarka
6528 ogledov

Dončić se vrača v Slovenijo, toda ne sam

luka dončić Reševalni pas/Twitter Dončić bo moral izboljšati odstotek zadetih prostih metov.
Slovenski košarkarski fenomen se vrača v domovino, z njim pa prihaja tudi trener Dallas Mavericks.

Luka Dončić je prihodnost košarkarske ekipe Dallas Mavericks. Tega se dobro zavedajo tudi vodilni možje teksaškega kluba, ki bodo naredili vse, da bi 19-letniku omogočili čim lažji prehod iz evropskega v ameriško košarkarsko okolje.

Dončić se je v mestu greha, kjer se njegova ekipa pripravlja na novo sezono lige NBA, pobliže spoznal z novimi soigralci, zdaj pa bo tesnejše prijateljske vezi stkal še s trenerjem Rickom Carlisleom. Ta se bo v prihajajočih dneh mudil v Sloveniji, kamor sta z Dončićem skupaj poletela v sredo.

Carlisle se po navedbah športne mreže ESPN zelo dobro zaveda, da je Dončić bodoči prvi obraz kluba in naslednik legendarnega Dirka Nowitzkega, zato se je odpravil v Dončićevo domovino , da bi bolje spoznal ta "najstniški fenomen".

Spoznavi dnevi bodo namenjeni krepitvi odnosov in iskanju načina, kako bi košarkarjeve vrline pri Dallasu kar najbolje izkoristili in obenem zgradili dolgotrajno razmerje.

Trener bo imel Dončića priložnost spoznati v domačem okolju oziroma tam, kjer se mladenič najbolje počuti. Spoznal bo tudi njegovo družino, prijatelje in se seznanil z drugimi podrobnostmi Lukovega zasebnega življenja, kar bo dobra podlaga, da mu bo kasneje lažje pomagal pri privajanju na življenje v Teksasu.

rick carlisle | Avtor: Epa Epa

Carlisle je podobno taktiko ubral že lani, ko je med pripravami na novo sezono preživel ogromno časa s takratnim novincem Dennisom Smithom Jr.

Pri Dallasu so že ob podpisu pogodbe napovedali, da je zelo malo verjetno, da bi Dončić zaigral na kakšni tekmi poletne NBA lige. Carlisle je sicer dejal, da so možnosti še vedno odprte, zdaj pa je dokončno jasno, da bo moral Dončić počakati na začetek regularnega dela sezone.

Komentarjev 2
  • Lovebites 14:29 12.julij 2018.

    Zakaj brisete komentarje,a smo v S Koreji?Zakaj skrivate pred drugimi bralci,da je avtor tega zmazka o Doncicu obseden z njim?In ja,da se izrazim fino,nanj masturbira vsak dan.Kot receno,seksisticne opazke mi ne sedejo,ampak v tem primeru je to dejstvo.Tudi urednik mora ...prikaži več biti retardiran,da VSAK dan objavlja clanke o njem.Bolano

  • Janez_53 11:35 12.julij 2018.

    Mislim, da bi bil čas, da počasi nehate s to evforijo. Fant je super igralec in bo služil milijone, kar mu privoščim. Ampak skoraj vsak dan o njem objavljati članke je pa že malce bolano.