Šport > Košarka
15 ogledov

Dončić spet razred zase

Luka Dončić Profimedias
Mladi slovenski košarkar znova igralec tekme.

Košarkarji madridskega Reala so v evroligi gostovali v Istanbulu, kjer so se pomerili z ekipo Anadolu Efes. Dvoboj se je končal z zmago gostov z 80:78, v odločilnih trenutkih tekme pa je znova blestel sedemnajstletni slovenski košarkar Luka Dončić.

Gostitelji so slabe tri minute pred zadnjim piskom sirene po trojki Tylerja Honeycutta povedli s 75:73, a nato je na sceno spet stopil Slovenec in najprej poskrbel za izenačenje, v naslednjem napadu pa je z uspešnim metom za tri točke Špance popeljal do vodstva z 78:75. Domačini so še izenačili, pol minute pred koncem pa je Dončić pod košem našel Gustava Ayona, ki mu ni bilo težko zadeti za novo vodstvo kraljevega kluba. Mehičan se je nato izkazal še v obrambi, ko je blokiral met Thomasa Heurtela in tako preprečil izenačenje.

Dončić je bil s statističnim indeksom 31 daleč najkoristnejši igralec tekme, v svojo statistiko je vpisal 17 točk, kar devet asistenc in pet skokov. Po statističnih kazalcih se mu je še najbolj približal nesojeni slovenski reprezentant Bryant Dunston, ki si ga je kot naturaliziranega košarkarja v izbrani vrsti želel nekdanji selektor Jure Zdovc. Američan je tekmo končal z indeksom 17.

Pri poražencih je Alen Omić zbral štiri točke v dvanajstih minutah igre.

Real ima zdaj deset zmag in pet porazov, boljši je le moskovski CSKA, Anadolu Efes pa sedem zmag in osem porazov.

Baskonia, ki ima tudi deset zmag, je s 101:88 premagala Maccabi Tel Aviv, pri zmagovalcih je Jaka Blažič v dobrih dveh minutah in pol pustil statistične stolpce prazne. Emporio Armani pje doma izgubil proti Žalgirisu s 70:78. Osmega zaporednega poraza Milančanov ni uspelo preprečiti niti Zoranu Dragiću, ki je v dobrih 25 minutah zbral deset točk, štiri skoke in dve ukradeni žogi za predzadnjo ekipo lige. Žalgiris ima šest zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.