Šport > Košarka
280 ogledov

Dončič uradno med Zmaji

Po besedah Dončiča je bil glavni motiv Evroliga, denar ne. Cilji za letošnjo sez Žurnal24 main
Saša Dončič je potem, ko je z Union Olimpijo uspešno prestal priprave v Zrečah, tudi uradno postal član ljubljanskega košarkarskega kolektiva.
 
 

Ne vem, ali bom kariero končal pri Union Olimpiji. Vse je odvisno od mojega zdravstvenega stanja. Če bi se odločal zdaj, bi igral vsaj še pet let.

Saša Dončič

 
"Olimpija je bila vedno največji slovenski klub. Tudi zato sem bilj najbolj motiviran in željan dokazovanja ravno proti ekipi iz Tivolija. Letos bo drugače. Treba se bo dokazovati proti drugim. Vsaka zmaga bo motiv, pomembno je, da bomo imeli največji motiv proti konkurenčnim ekipam. Ta bo moral biti večji kot proti favoritom, kot je npr. CSKA," razmišlja 33-letni Saša Dončič , ki je s svojo natančno roko še v lanski sezoni spravljal v obup navijače in košarkarje Uniona Olimpije.

Na vprašanje, ali je s podpisom dosegel vrhunec kariere, nova ljubljanska pridobitev odgovarja: "Že s Krko sem igral v Superligi, vsaka zmaga, vsak naslov je po svoje vrhunec. Upam, da bom vrhunec dosegel med sezono pri Olimpiji. Podpis za Olimpijo je nagrada za moj dolgoletni trud."



"Dončič pri Unionu Olimpiji ne bo v vlogi, ki jo je imel v klubih prejšnja leta. Delal sem z njim in ga dobro poznam. Je odličen igralec in ob pravilno dodeljeni vlogi nam lahko še kako koristi," je v zvezi z novo okrepitvijo dejal trener Memi Bečirovič .

Dončič je v mladih letih že nastopal za Olimpijo. Košarke se je nato učil pri Crveni zvezdi in ljubljanski Iliriji, od koder se je po štirih letih preselil k Idriji, nato pa nastopal še za Pivovarno Laško, Loko kavo, Krko, Geoplin Slovan in Helios iz Domžal, kjer je dosegel svoj vrhunec z osvojeno pokalno lovoriko in državnim prvenstvom Slovenije. Dončič se je preizkusil tudi v tujini in v Srbiji epizodno oblekel dres Sloge iz Kraljeva, v Franciji ALM Evreuxa in v Rusiji Lokomotive iz Rostova. Reprezentančni dres je oblekel kot kadet leta 1991, nastopil pa je tudi na dveh tekmah članske reprezentance.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.