Šport > Košarka
44 ogledov

Dončić v velikem slogu na Final Four

luka dončić real madrid EPA
Real Madrid, v dresu katerega je znova blestel slovenski košarkar Luka Dončić, se je s 3:1 v zmagah uvrstil na zaključni turnir Final Four.

Madridski Real je na četrti četrtfinalni tekmi letošnje Evrolige v gosteh premagal Darušafako iz Istanbula z 89:78 (24:21, 45:38, 72:58) in se s 3:1 v zmagah uvrstil na zaključni turnir četverice, ki bo med 19. in 21. majem v Istanbulu. Igralec tekme je bil Luka Dončić z 11 točkami, sedmimi podajami in petimi skoki.

Košarkarji Reala so na najboljši možni način končali gostovanje v Istanbulu, saj so po sredini zmagi na tretji četrtfinalni tekmi evrolige danes slavili še na četrti in se uvrstili med štiri najboljše ekipe v tem tekmovanju.

Madridčani so vodili praktično vso tekmo, spet pa je imel veliko zaslug za njihovo prepričljivo zmago 18-letni Dončić, ki je bil na igrišču nekaj manj kot 30 minut, v tem času pa je za dve točki metal 1:1, za tri 1:4, zadel pa je tudi šest od osmih prostih metov, kar mu je ob sedmih podajah in petih skokih še drugič zaporedoma prineslo naziv najbolj koristnega igralca tekme s statističnim indeksom 21.

"Dosegli smo tisto, kar smo si pred začetkom sezone tudi želeli, vendar nismo še ničesar osvojili," je po koncu tekme dejal slovenski košarkarski biser, ki se bo s soigralci v polfinalu zaključnega turnirja v Istanbulu pomeril z domačim Fenerbahčejem.

Sicer pa je bil najbolj učinkovit igralec Reala Sergio Llull s 17. točkami, v domači ekipi se je s 25. izkazal Brad Wanamaker.

Olympiacos izsilil peto tekmo

Bolj razburljivo je bilo na drugi tekmi v Istanbulu. Domači Anadolu Efes je potreboval zmago, ki bi mu prinesla nastop med najboljšo četverico v letošnji evroligi. Na polovici tekme je bil še v dobrem položaju, saj je na odmor odšel s prednostjo treh točk (38:35), že po koncu tretje četrtine pa so do vodstva prišli grški košarkarji (55:54), ki so v zadnji četrtini zlomili odpor turške ekipe.

Najbolj učinkovit igralec tekme je bil Vasilis Spanulis, ki je za Olympiacos dosegel 18 točk, v ekipi Anadolu Efes pa je s točko manj tekmo končal Jayson Granger.

Evroliga, četrtfinale:

Darušafaka - Real Madrid 78:89
(Real Madrid se je s 3:1 v zmagah uvrstil na zaključni turnir)

Anadolu Efes - Olympiacos 62:74
(izid v zmagah je 2:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.