Šport > Košarka
21 ogledov

Dončića imajo raje kot svoje zvezdnike

luka dončić EPA
Mladi slovenski košarkar v letošnji sezoni pričakuje dokončno uveljavitev na največji evropski sceni, vanj upe polagajo tudi številni košarkarski navdušenci po Evropi.

Že v lanski sezoni je Luka Dončić večkrat potrdil svoj potencial, ki ga je ljubiteljem košarke predstavil v rosnih letih svoje kariere.

Letos se od Dončića, ki je pred kratkim potrdil, da bo igral za Slovenijo, pričakuje še več, mnogi ga želijo videti kot enega od nosilcev igre madridskega Reala.

Takšnega mnenja so tudi številni "spletni trenerji", ki sodelujejo v simulaciji španske lige ACB z nazivom SuperManager. Gre za "fantasy" simulacijo, kjer uporabniki izberejo košarkarje iz različnih ekip v svoje moštvo, nato pa tekmujejo v tem, kdo od njihovih izbrancev se je po statističnem indeksu najbolj izkazal. Tisti, ki je izbral najbolj učinkovito ekipo, bo na koncu sezone slavil.

In kdo je bil izbran s strani največjega števila uporabnikov? To ni bil nihče od velikih zvezdnikov Reala, Barcelone, Laboral Kutxe ali katere od drugih ekip, pač pa komaj 17-letni Dončić.

Za njim znana imena

Med več kot 76.000 uporabniki SuperManagerja jih je Dončića v svoje moštvo uvrstilo kar 49.369.

Na drugem mestu, z izdatnim zaostankom, je njegov soigralec pri Realu Rudy Fernández (33.866), tretji je član Barcelone Tyrese Rice (33.120), četrti Bo McCalebb iz Gran Canarie (28.883), peti pa še en član Blaugrane Víctor Claver (23.833).

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.