Šport > Košarka
31628 ogledov

Dončićev kos opreme v višave, Ronaldo se lahko skrije

luka dončić Profimedia
Dobrodelna dražba igralnih čevljev Luke Dončića.

Dobrih 10.000 evrov je trenutna cena za športno obutev mladega slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića , ki jo je nosil v finalu evropskega prvenstva in ki jo Val 202 do tega petka draži na humanitarni dražbi za pomoč športnim talentom iz projekta Botrstvo v Sloveniji .

To je šesta večja dražba, ki jo za pomoč temu projektu pripravlja Val 202. Akcija Botrstvo v Sloveniji je sicer doslej zbrala že 10 milijonov evrov in denar razdelila med več kot 5000 pomoči potrebnih otrok.

Pet dni pred zaključkom dražbe je ponudba za superge z Dončićevim podpisom, ki so trenutno na poti iz Madrida, že presegla izkupiček dražbe za dres portugalskega nogometaša Cristiana Ronalda . Julija 2013 je bil dres prodan za 9000 evrov.

Dvanajst tisoč evrov je letos aprila odštel najboljši ponudnik za dva loka za violončelo, ki sta ju uporabljala glasbenika 2Cellos , 23.000 evrov je 2015 dosegla rumena majica zmagovalca kolesarske dirke po Franciji Chrisa Froomea , rekord pa držita smučki Petra Prevca iz zmagovalne sezone 2015/16. Marca 2016 so ju prodali za 45.000 evrov.

luka dončić cristiano ronaldo | Avtor: Twitter Twitter
Izkupiček dražbe - poteka v živo v jutranjem programu Vala 202 ali na spletni strani boter.si - bo namenjen košarkarskim talentom, med njimi nadarjenemu devetošolcu, ki ga trenerji uvrščajo med najperspektivnejše igralce v njegovi starostni skupini. Mamo je izgubil že kot dojenček, pred nekaj meseci pa je nepričakovano ostal še brez očeta. Živi s starejšim bratom in babico, zanj skrbi tudi stric.

Finančne pomoči bosta deležna tudi brata, stara 11 in 12 let, za katera je košarkarska žoga od nekdaj edina igrača. Zaradi hudega nasilja sta z mamo pred dvema letoma pristala v varni hiši in tudi od tam odhajala na treninge. Zdaj živita v precej hudi finančni stiski, sta pa med najbolj perspektivnimi igralci košarke v svoji starostni kategoriji.

Komentarjev 2
  • saudade 23:34 25.september 2017.

    ...dejmo vrniti Petru smučke...

  • PeraJJ 16:07 25.september 2017.

    Zdovc, Dragic, Doncic ... Ustvarite svojo legendo! https://mybasketteam.com/sl