Šport > Košarka
39 ogledov

Dončićev rekord premalo za Blažiča

jaka blažič EPA
Baskonia je na krilih Jake Blažiča v Madridu premagala veliki Real in mu prizadejal prvi poraz v letošnji sezoni. V dresu španskega velikana je blestel Luka Dončić, ki je s 15 točkami dosegel svoj strelski rekord v Evroligi.

Danes je bil za slovenske ljubitelje košarke najbolj zanimiv španski obračun v Madridu, kjer sta se pomerila Real Luke Dončića in Baskonia Vitoria Jake Blažiča; slednja je tudi po zaslugi Slovenca zmagala z 91:87.

Slovenska košarkarja sta imela viden delež na tekmi, na kateri je sodil tudi Slovenec Damir Javor. Mladi Realov zvezdnik Dončić je igral 25 minut in bil s 15 točkami drugi strelec svoje ekipe za Gustavom Ayonom (16), za statistični indeks 24 pa je dodal še tri skoke in štiri podaje.

Še boljši pa je bil Jaka Blažič, ki je za nameček udaril v pravem trenutku za zmago svoje ekipe, saj je v zadnjih dveh minutah zadel dve trojki, tudi odločilno za končnih 91:87 deset sekund pred koncem. Dvoboj z Realom je sicer končal kot najboljši strelec tekme, v 27 minutah je nabral 21 točk, za piko na i pa dodal še štiri skoke in dve podaji.

Anadolu Efes Alena Omića je gostoval pri moskovskem CSKA in izgubil s 87:93. Omić je igral sedem minut in pol, v katerih je zbral sedem točk in dodal še štiri skoke.

Olympiacos Pirej je gostil Emporio Armani Milano Zorana Dragića. Kljub dobri predstavi slovenskega reprezentanta, po 25 minutah je tekmo končal pri 13 točkah, dodal pa še dva skoka in ukradel štiri žoge, je njegova ekipa izgubila z 81:91.

V sredo bo priložnost za nastop čakal Aleksej Nikolić, ki sicer za Bamberg v prvih dveh krogih ni zaigral, tokrat Nemci doma igrajo proti Panathinaikosu.

Evroliga, 3. krog, izidi:

Unics Kazan - Darussafaka Istanbul 87:94

Anadolu Efes - CSKA Moskva 87:93
Alen Omić 7:38 minute, 7 točk, 4 skoki za Efes

Olympiacos Pirej - Emporio Armani Milano 91:81
Zoran Dragić 25:15 minute, 13 točk, 2 skoka, 4 ukradene žoge za Milano

Real Madrid - Baskonia Vitoria 87:91
Luka Dončić 25:09 minute, 15 točk, 3 skoki, 4 podaje za Real; Jaka Blažič 27:04 minute, 21 točk, 4 skoki, 2 podaji za Baskonio

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.