Šport > Košarka
70 ogledov

Dončiću čestital tudi predsednik Reala

luka dončić florentino perez twitter Reševalni pas/Twitter
Luki Dončiću je po zmagi v finalu španskega pokala čestital tudi predsednik Real Madrida Florentino Pérez. Španski velikan je v finalu premagal Gran Canario (85:81).

Slovenski košarkar Luka Dončić je postal najmlajši zmagovalec španskega pokala. Real Madrid je v finalu premagal Gran Canario, za katero igra slovenski reprezentant Alen Omić.

Dončić je dosedanjega najmlajšega igralca, španskega zvezdnika Ricky Rubia, prehitel za dobre štiri mesece. Ljubljančan bo 17. rojstni dan praznoval 28. februarja.

Real Madrid je tretjič zapored postal španski pokalni prvak (85:81). Dončić je igral slabih sedem minut, enkrat vrgel na koš in ujel tri žoge.

Na drugi strani je Alen Omić, ki ima za seboj izjemno sezono - je četrti najbolje ocenjeni igralec španskega prvenstva in drugi skakalec, v finalu dosegel osem točk, tri skoke in dve podaji.

Dončić se lahko pohvali tudi, da je najmlajši debitant iz Real Madrida v španski ligi Acb, tretji najmlajši (16 let, 2 meseca) nasploh, v tej sezoni pa je postal tudi najmlajši košarkar, ki je na članski tekmi imel 9 skokov ali dosegel 15 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.