Šport > Košarka
6 ogledov

Dr. Macura: "Brez strahu, Smodiš bo igral."

Slovenija je z izkušenim Matjažem Smodišem zelo močna. Žurnal24 main
Na nedeljski tekmi naših košarkarjev s Francijo v Mariboru si je gleženj poškodoval Matjaž Smodiš. Kljub temu njegov nastop v Španiji ni ogrožen.

Po vseh težavah selektorja Aleša Pipana pri sestavljanju igralskega mozaika za evropsko prvenstvo bi bila hujša poškodba Smodiša nov hud udarec za našo reprezentanco. Čeprav je sprva kazalo celo na najbolj črn scenarij, pa nastop košarkarja moskovskega CSKA v Španiji ni vprašljiv. To je v pogovoru za Žurnal24.si potrdil reprezentančni zdravnik Slobodan Macura. "Matjaž je nerodno stopil, ob tem pohodil našega igralca Erazma Lorbka in se z vso težo zvrnil na gleženj. Poškodba ni hujše narave, tako da se bo kmalu priključil ekipi," je pogovor začel Macura in razkril potek rehabilitacije 27-letnega Novomeščana. "V torek zvečer se bo priključil treningu in poskušal trenirati z ekipo. V ponedeljek je že vadil po posebnem programu. Po zadnjem pregledu mi je dejal, da ne vidi razloga, da ne bi kmalu polno obremenil gležnja."

Kljub temu bo budno oko naše zdravniške službe bedelo nad vsakim korakom krilnega centra. Ker do začetka prvenstva stare celine na sporedu ni več prijateljskih tekem, bo lahko Smodiš nemoteno sodeloval v sklepnem delu priprav na EP. "Brez strahu, ni bojazni. Smodiš bo igral na evropskem prvenstvu," je pogovor suvereno sklenil Macura.

Smodiš: "Igral bom."
Tudi glavni akter zgodbe je potrdil, da po prvotnem strahu povsem mirno čaka prihajajoči veliki turnir. "Z gležnjem je vse v redu. Sprva je sicer kazalo, da bi bilo lahko kaj hujšega, vendar se je strah izkazal za neutemeljenega. Ni dvoma – igral bom na evropskem prvenstvu," nam je zaupal Smodiš.

Stanje gležnja enega izmed ključnih igralcev naše izbrane vrste je zagotovo najbolj razveselilo selektorja Pipana. Prav tako lahko mirneje spijo navijači naše reprezentance, ki od Slovenije pričakujejo uspešen nastop na največjem tekmovanju tega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.