Šport > Košarka
335 ogledov

Draga kazen Olimpiji za Predinov udarec

zoran predin napad na sodnika olimpija Youtube
Vodstvo evropskega klubskega košarkarskega tekmovanja je danes objavilo kazen za Union Olimpijo zaradi incidenta na zadnji tekmi evropskega pokala proti Budivelniku.

Boksarski udarec, ki ga je glasbenik Zoran Predin namenil enemu od sodnikov, bo klub stal 25.000 evrov, poleg tega pa bodo morali zmaji tri tekme igrati pred praznimi tribunami.

Kot je sporočil ljubljanski klub, so danes prejeli odločitev disciplinske komisije v zvezi z incidentom na tekmi. Takrat so morali sodnike s terena pospremiti varnostniki, saj so se gledalci zaradi njihovih določitev v zadnjih minutah zelo burno odzvali, kljub temu pa je Predin, ki je tekmo spremljal s sedeža tik ob robu igrišča, udaril enega od sodnikov. Dogodek je znani glasbenik sicer takoj obžaloval in se zanj klubu tudi opravičil.

Pritožili se bodo čez prazno dvorano

Po tekmi so v vodstvu tekmovanja Union Olimpijo pozvali k obrazložitvi okoliščin in zahtevali pisne izjave udeležencev, enako pa so zahtevali od uradnih oseb na tekmi. Po pregledu posnetkov in upoštevanju okoliščin je vodstvo tekmovanja določilo kazen v višini 25.000 evrov za Union Olimpijo, 3.000 evrov globe je dobil trener Aleš Pipan, ki naj bi se do sodnikov vedel nespoštljivo, poleg tega pa bo klub naslednje tri tekme tega tekmovanja igral pred praznimi tribunami, a se bodo v Ljubljani na ta del kazni pritožili.

Kazen pa je doletela tudi povzročitelja incidenta Zorana Predina, ki so mu prepovedali ogled vseh tekem pod okriljem evrolige in evropskega pokala.

"Denarna kazen, ki nas je doletela, je v okviru pričakovanj. Dejstvo je, da je za takšne incidente možna kazen med 10.000 in 100.000 evri. Kar se tiče dela kazni, ki od nas zahteva igranje treh tekem pred prazno dvorano, se bomo nanjo pritožili, za kar so nam tudi dali možnost," je dejal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič in pritožbo utemeljil: "Igranje tekem pred prazno dvorano ni v interesu nikogar, niti same lige ne. Košarka se igra za občinstvo in škoda bi bilo, da bi ji incident posameznika to preprečil. Dejstvo je tudi, da bi igranje pred prazno dvorano zelo vplivalo na športno plat prireditve in prikrajšalo ekipo za prednost domačega terena, česar si po športni plati z dobrimi predstavami v pokalu in s 'fair play' držo v rezultatsko nepomembni tekmi z Budivelnikom Union Olimpija nikakor ni zaslužila. Incidenta ni povzročilo naše občinstvo,ampak pa posameznik, ki je tudi javno prevzel vso odgovornost po incidentu."

Komentarjev 12
  • dragec 07:16 28.februar 2014.

    PRIDEVA MIDVA IN NA KONCU KONCERTA SE SPREMENIVA V HULIGANA IN UDRI PO HULIGANU PREDINU.

  • Darko Gavric 07:43 27.februar 2014.

    25000 eur + 12000x 8 eur nasovit na Predina, ker je to nekaj drobiža ki ga Olimpija potrebuje .... bi se bilo pametno tako vsest na HULIGANA. Lahko pa podpirate HULIGANA, in mu šenkate ... češ, saj je dobil 500 ...prikaži več eur kazi in se je opravičil.

  • vladek 06:58 27.februar 2014.

    Olimpija je kažnjena s 25,000 tisoč in tri tekme brez gledalcev.Dostavite račun Predinu pa naj drugič malo misli hitreje.