Šport > Košarka
29 ogledov

Dragić 11. najboljši v Evropi

Goran Dragić ob dvoboju s Kobejem Bryantom v končnici lanske sezone NBA. (Foto:
1/16
Žurnal24 main
Evropska košarkarska zveza Fiba Europe je razglasila najboljše košarkarje v 2010, ki so jih izbrali strokovnjaki, trenerji ter navijači. Prvo mesto je zasedel Srb Miloš Teodosić, 11. pa Goran Dragić.
Želite videti lestvico petnajsterice najboljših evropskih košarkarjev? Skriva se v galeriji.

Goran Dragić
iz Phoenix Suns je edini Slovenec, ki se je prebil med petnajst najboljših, ki jih je objavila Fiba Europe. Dobil je precej več glasov od navijačev kot Italijan Andrea Bargnani (Toronto) in Britanec Luol Deng (Chicago), ki sta pred njim, in enako od strokovnjakov kot Izraelec Omri Casspi (Sacramento), ki je na 12. mestu.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele zadnji dan glasovanja, ko so tehtnico na stran 23-letnega Miloša Teodosića nagnili obiskovalci spletne strani. Pau Gasol (Los Angeles Lakers), najboljši 2008 in 2009, je pristal na drugem mestu, tretji pa je Nemec Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks).

Miloš Teodosić je bil lani izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela Evrolige, saj je s povprečjem 13,4 točke, 4,9 podaje in 1,8 ukradene žoge Olympiacos popeljal na zaključni turnir. Hkrati je Teodosić steber srbske reprezentance, ki se je na zadnjem svetovnem prvenstvu prebila v polfinale, njegova trojka v izdihljajih četrtfinalne tekme proti Španiji pa je bila eden od vrhuncev prvenstva v Turčiji.

"V zadnjih osmih letih sem Teodosića spremljal, ko je osvojil zlato kolajno na EP do 16 let, postal evropski prvak do 18 let, na evropskem prvenstvu do 20 let osvojil zlato in postal MVP, na EP na Poljskem pa v članski kategoriji pobral še srebro. In vse to pri zgolj 23 letih," je dejal generalni sekretar Fiba Europe Nar Zanolin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.