Šport > Košarka
10 ogledov

Dragić: Če ne v NBA, morda doma

Goran Dragić si je polfinalno tekmo Lige NLB med Olimpijo in Krko ogledal s trib Žurnal24 main
Eden od treh slovenskih košarkarjev v ligi NBA Goran Dragić, ki je sezono končal v dresu Houstona, se v naslednji sezoni morda vrne tudi v Evropo.
Na KZS pripravljeni
Zavarovanje. Če se bo v ligi NBA zgodil lockout, bo za posamezne košarkarske zveze višja tudi zavarovalnina za pogodbe igralcev. “Ta povišan strošek smo vključili v finančni načrt za to leto,” pravijo na KZS.

Kakšne informacije imate o lockoutu oziroma prekinitvi vseh dejavnosti v Ligi NBA, ki naj bi se zgodila prihodnjo sezono?
Ne vemo še. Konec junija bo še sestanek, po katerem bo jasno več. Menim, da je 95-odstotna možnost, da se zgodi lockout. Morda za tri, štiri mesece, vse leto … Evropejci lahko igramo tu, o tem sem že razmišljal. Lepo bi bilo igrati doma, da se mi ne bi bilo treba seliti.

Lani, ko ste nastopali za Phoenix, ste v Tivoli prišli v vijoličasti srajci, letos, ko nastopate za Houston, pa v rdeči. Oblačila vedno prilagajate klubskim barvam?
Tako je pač naneslo. Zamenjal sem klub. Najprej sem bil malo šokiran, ko se je to zgodilo, ampak košarka je posel. Ekipa me je lepo sprejela, sezono sem končal dobro in sem zadovoljen.

Navsezadnje ste si že izbojevali svoj status, dosegli ste tudi svoj prvi trojni dvojček v karieri.
Na vseh tekmah, ki sem jih v NBA začel v prvi peterki, sem dosegel vsaj dvojni dvojček. Dokazal sem, da lahko igram. Izvedel sem, da so Ricka Adelmana odpustili. Videli bomo, kako bo z naslednjim trenerjem.

O tem sem že razmišljal. Lepo bi bilo igrati doma, da se mi ne bi bilo treba seliti.
Goran Dragić
Vaša napoved za finale Lige NLB?
Gre za dva najboljša kluba v ligi. Mislim, da bo finale zelo zanimiv. Edino zdravilo za Partizanovo agresivnost je ravno takšen odgovor. Olimpija igra pred domačim občinstvom, za njo je odlična sezona. Jasno, da bom navijal za Olimpijo, čeprav sem v polfinalu stiskal pesti za Krko (zaradi brata Zorana, op. a.). Za slovensko košarko je super, da je Olimpija dobila konkurenčen klub. V Krki je veliko mladih igralcev, kar je dobro za prihodnost. Vse čestitke Aleksandru Džikiću in njegovim sodelavcem v Novem mestu. Ampak Krki ostaja še sklepni turnir v EuroChallengeu, kjer ji privoščim “kolajno”. Na splošno sem zadovoljen tudi z bratovim razvojem pri Krki. Vem, kakšen značaj ima in da se bo bojeval do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.