Šport > Košarka
11 ogledov

Dragić do pomembne zmage

Goran Dragić je proti Wizardsom v 19 minutah dosegel 9 točk. Žurnal24 main
Goran Dragić je bil med tremi Slovenci, ki so v soboto ponoči zaigrali v ligi NBA, najuspešnejši. Phoenix Suns so tudi z njegovo pomočjo prišli do pomembne zmage nad Washingtonom.
 

Liga NBA

Cleveland : Atlanta 102:96
Orlando : New York 110:103
Charlotte : Indiana 83:108
Memphis : Boston 87:105
Milwaukee : Portland 84:96
Chicago : LA Lakers 109:117
Phoenix : Washington 128:96

Slovenski košarkar Goran Dragić je v ligi NBA v noči na nedeljo vknjižil pomembno zmago, saj so njegova Sonca iz Phoenixa s 128:96 premagala Washington Wizards. Dragić je bil na parketu učinkovit, saj je v 19 minutah za Phoenix dosegel osem točk, dva skoka in štiri podaje ter bil s tem izkupičkom sinoči najboljši slovenski predstavnik. V Phoenixu je Jason Richardson kar 17 od svojih sezonsko rekordnih 35 točk dosegel v tretji četrtini, Sonca pa so tudi po njegovi zaslugi niz zaporednih zmag povišala že na štiri, kar je rekord sezone. Shaquille O'Neal je zbral 13 točk in tako ugnal Mosesa Malona, kot petega strelca v zgodovini NBA. O'Neal, ki je dosegel tudi deset skokov, je v zgodovino krenil s 27.411 točkami.

Zmag sta se sinoči veselila še dva slovenska posameznika. Indiana Pacers so v gosteh s 108:83 premagali Charlotte Bobcats, Rašo Nesterović pa je v 12 minutah nanizal dve točki, skok in tri podaje. Jarrett Jack se je potem, ko je moral zaradi prepira s soigralcem eno tekmo odsedeti na klopi, zelo izkazal, saj je nabral 31 točk, Indiana pa je s to zmago prekinila negativni niz petih zaporednih porazov. Saša Vujačić se je zmage veselil v gosteh pri Chicagu, v dresu Jezernikov iz Los Angelesa pa je v 18 minutah dosegel pet točk, dva skoka in dve podaji. Kobe Bryant je v statistiko vnesel 28 točk, Pau Gasol pa jih je dodal 23. Jezerniki so sicer še ob polčasu zaostajali za 14 točk, a so se spektakularno vrnili v tretji četrtini, ko je razlika znašala vsega točko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.