Šport > Košarka
12 ogledov

Dragić do rekorda v dresu Miamija

goran dragić intervju miami heat Youtube
Slovenski reprezentančni organizator igre Goran Dragić je prispeval velik delež k pomembni zmagi ekipe Miami Heat v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

V svoji dvorani je Miami s 105:100 premagal Charlotte Horntes, starejši od bratov Dragić pa je bil z 28 točkami najboljši strelec svoje ekipe, imel pa je tudi pet asistenc in tri skoke. ''Gogi'' je pred srečanjem napovedal, da bodo igrali kot na sedmi tekmi končnice, svoje besede pa je z briljantno predstavo nato uresničil tudi v praksi.

Po štirih zaporednih porazih je ekipa Miami Heat nujno potrebovala zmago, če je želela ostati v boju za uvrstitev v končnico lige NBA. S podobnimi željami je v AmericanAirlines Areno vstopila tudi ekipa iz Charlotte, ki je imela zmago manj od domačih košarkarjev.

V izenačenem dvoboju si je Miami Heat v tretji četrtini priigral sedem točk naskoka, ki jih je v zadnji četrtini uspešno ubranil. Tudi po zaslugi razigranega Dragića, ki je od 16 poskusov za dve točki zadel desetkrat, zadel vseh osem prostih metov, dvakrat pa se je poskusil tudi v metu za tri točke, a je bil neuspešen. V domači ekipi sta se z 21 točkami izkazala še Britanec Luol Deng (21 točk, 8 skokov) in Dwyane Wade (19 točk, 5 asistenc), pri gostih pa je bil najbolj učinkovit Gerald Henderson (29 točk). Zoran Dragić za Miami Heat tokrat ni igral.

Gostje so se v zadnjih minutah trikrat približali na tri točke zaostanka, njihove upe pa je pokopal Dragić, ki je, kot piše spletna stran Nba.com, imel odgovore na vsa njihova vprašanja.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Charlotte Hornets 105:100
Goran Dragić, 28 točk, 5 asistenc, 4 skoki v 35 min. za Miami; Zoran Dragić ni igral za Miami

Atlanta Hawks : Phoenix Suns 96:69
New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 103:100
Oklahoma City Thunder : San Antonio Spurs 88:113
Sacramento Kings : Minnesota Timberwolves 116:111
Los Angeles Clipers : Los Angeles Lakers 105:100

Komentarjev 3
  • shalabajzer 04:03 12.april 2015.

    E moj Vasko:) uredništvo je popravilo text, sprva je pisalo, da je Deng Kitajec. Od tod moje posmehovanje. Lolek

  • Vasja-Vasko Drzak 10:53 08.april 2015.

    Si upravicil svoj nickname,Tale tvoj Kitajc je drugace rojen v Sudanu ima pa Britansko drzavljanstvo

  • shalabajzer 09:28 08.april 2015.

    Predvsem je pa Luol Deng Kitajc. Hahahahahaha