Šport > Košarka
9 ogledov

Dragić do zmage s Phoenixom

Goran Dragić EPA
Slovenski košarkar Goran Dragić je s soigralci pri Phoenix Suns v severnoameriški ligi NBA tokrat gostoval pri Charlotte Bobcats in zmagal s 117:110.

Ljubljančan je k zmagi v 33 minutah prispeval 16 točk, dva skoka in osem podaj. Milwaukee Bucks Bena Udriha so doma gostili Memphis Grizzlies in izgubili z 90:108, a Udrih zaradi poškodbe ni igral.

Goran Dragić je s Phoenixom prišel do pomembne zmage v dvorani Time Warner Cable Arena. V vrstah sonc se je s 24 točkami, kar 18 jih je dosegel v odločilni zadnji četrtini, najbolj izkazal Shannon Brown, ki je v zadnjem delu igre zadel štiri trojke zapored.

"Danes sem imel res dober občutek na parketu. Nato sem se le trudil, da ne bi pokvaril odličnega ritma, v katerem se se znašel v zadnji četrtini in meti s položajev, ki jih vadim na treningih, so mi odlično uspevali," je dejal junak večera Brown.

Izkazal se je tudi poljski velikan Marcin Gortat, ki je s 23 točkami dosegel svoj strelski rekord kariere, ob tem pa je zbral še deset skokov in sedem blokad. Gortat je najboljši bloker v NBA ta čas, saj je zaustavil 21 strelov v petih tekmah. Najboljši podajalec pri soncih pa je bil Dragić. Pri gostih je bil prvi strelec Byron Mullens, ki je dosegel 24 točk, ob tem je pod obročema pobral še osem žog.

Milwaukee Bucks Z Udrihom tudi zmagal

Milwaukee Bucks, za katere igra drugi slovenski košarkar čez lužo Udrih, so v domači dvorani BMO Harris Bradley Center gostili Memphis Grizzlies, ki so slavili zmago s 108:90. Udrih zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na treningu, ko sta trčila s soigralcem Ersanom Ilyasovo, tokrat ni igral. Milwaukee, ki je prvič po sezoni 2005/06 upal na uspešen start v sezono s tremi zaporednimi zmagami, je iz igre metal le 38,5-odstotno. Prvi strelec gostiteljev je bil Brandon Jennings z 19 točkami, a je imel slab met iz igre 6-20.

Pri Memphisu, ki je iz igre metal 53-odstotno, je Zach Randolph zbral 18 točk in 13 skokov, Rudy Gay je k zmagi dodal 17 točk, Marreese Speights pa 16. Tako so grizliji po uvodnem porazu v ligi zdaj nanizali tri zmage zapored.

Jezerniki iz Los Angelesa so doživeli že četrti poraz v tej sezoni, kot zadnji so jim mero vzeli košarkarji iz Salt Lake Cityja. Kalifornijce so pokopali Al Jefferson z 18, Randy Foye s 17 (ob tem je zadel tudi pet metov za tri točke) ter Mo Williams s 16 točkami, pri gostih pa sta bila strelsko najbolj učinkovita Kobe Bryant in Dwight Howard. Prvi je z metom 7-17 (začel je s 3-10) dosegel 29, drugi pa 19 točk.

Prvaki iz Miamija so se na domačem parketu poigrali z New Jerseyjem in slavili s 30 točkami prednosti. Dwyane Wade je - ob metu 10-14 - dosegel 22 točk, LeBron James je v 30 minutah zabil 20 točk, prispeval 12 skokov in osem podaj. Ostroge iz San Antonia so v mestu angelov doživele prvi poraz v tej sezoni. Los Angeles Clippers so visoko slavili s 106:84. Blestela sta Blake Griffin z 22 točkami in desetimi skoki ter DeAndre Jordan z 20 točkami in 11 skoki, še pet igralcev kalifornijskega moštva pa je prispevalo več kot deset točk. Košarkarji iz Teksasa so bili povsem razglašeni, nekdanji Ljubljančan Danny Green je bil z 12 točkami najbolj učinkovit igralec svoje ekipe.

Dallas je dosegel tretjo zaporedno zmago, potem ko so na domačem parketu premagali Toronto. O.J. Mayo in Chris Kaman sta prispevala po 22 točk, pri gostih je bil strelsko najbolj učinkovit Italijan Andrea Bargnani s 25 točkami. Kelti so šele v podaljšku strli odpor tekmecev iz Washingtona. V tem obdobju je blestel Brandon Bass, ki je dosegel pet zaporednih točk, skupno pa jih je na tekmi dosegel 11. Najbolj učinkovita igralca domače zasedbe sta bila Kevin Garnett z 20 točkami in 13 skoki, Rajon Rondo je dodal 18 točk in 14 podaj.

"Najgrša" tekma je bila v New Orleansu, kjer je domača ekipa izgubila proti Philadelphii z 62:77. Gostitelji so na tej tekmi postavili neslaven rekord v najmanjšem številu doseženih točk, od tega so jih v uvodnih dveh četrtinah dosegli 37, v zadnjih dveh pa zgolj 25 točk.

Houston je na domačem igrišču klonil proti Denverju, blestela pa sta Ty Lawson z 21 točkami ter Kenneth Faried, ki je dosegel po 16 točk in skokov. Pri gostiteljih je Argentinec Carlos Delfino dosegel 19 točk, letošnja najbolj zveneča okrepitev raket, James Harden, pa le 15 točk. Atlanta je na domačem igrišču strla odpor Indiane, odločilno prednost pa si je priigrala v začetku zadnje četrtine, ko je naredila delni izid 18:0 in povedla s +14. Sacramento je v domačem hramu ugnal Detroit. Najbolj učinkovit igralec domače ekipe je bil DeMarcus Cousins z 21 točkami in 11 skoki, v gostujoči pa se je izkazal Greg Monroe, ki je prvi igralec v tej sezoni, ki je dosegel trojni dvojček (21 točk, 12 skokov in 10 podaj).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.