Šport > Košarka
24 ogledov

Dragić dobil nasprotnika, Miami na potezi

lebron james EPA
Košarkarji Cleveland Cavaliers so se uvrstili v finale vzhodne konference, potem ko so tudi na četrti tekmi konferenčnega polfinala premagali Atlanto Hawks. s 100:99.

Pri Clevelandu, ki se bo v finalu vzhodnega dela lige meril z boljšim iz dvoboja med Toronto Raptors in Miami Heat Gorana Dragića, so prevladovali Kevin Love s 27 točkami in 13 skoki, LeBron James, ki je 39,2 sekunde pred koncem dosegel pomemben koš za 100:97, z 21 točkami, desetimi skoki in devetimi podajami ter Kyrie Irving z 21 točkami in osmimi podajami. Pri domačih je Dennis Schroder prav tako dosegel 21 točk.

"To je več, kot sem lahko sanjal. Pri košarki mi je zares všeč to, da igram z izjemnimi fanti," je dejal Irving, James pa je nadaljeval: "Smo v dobrem ritmu. Poznamo se in vemo, kaj nam ustreza in kje si želimo biti na parketu."

OKC do izenačenja

V polfinalu zahodne konference pa je dvoboj Oklahoma City Thunderja in San Antonio Spurs po štirih tekmah izenačen na 2:2. Thunder je ponoči pred domačimi gledalci zmagal s 111:97. Prvi mož tekme je bil Kevin Durant z 41 točkami, pri gostih je bil z 22 najuspešnejši Tony Parker.

"Soigralci so mi res pomagali, me iskali, mi priigrali lahke koše, žrtvovali so svoja telesa, za kar se jim zahvaljujem. Potem ko oni naredijo vse to, je na meni, da zadanem met in vztrajam pri osnovah košarke, ki sem se jih učil kot otrok," je povedal Durant.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

Vzhodna konferenca

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 99:100 /0:4/


Zahodna konferenca

Oklahoma City Thunders - San Antonio Spurs 111:97 /2:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.