Šport > Košarka
45 ogledov

Dragić: Igral sem celo poletje

goran dragić miami heat Profimedias
Slovenski zvezdnik v ligi NBA, Goran Dragić, je pred začetkom pripravljalnih tekem za novo sezono z ekipo Miami Heat treniral na Bahamih.

Moštvo Miami Heat, za katerega igrata Goran Dragić in Beno Udrih, bo v noči na sredo odigralo pripravljalno tekmo z Washington Wizards.

Vročica bo pred začetkom sezone najmočnejše košarkarske lige na svetu odigrala osem pripravljalnih obračunov.

Redni del sezone 2016/2017 se bo začel 25. oktobra.

Miami po 13 sezonah ne bom mogel računati na prvega zvezdnika Dwayna Wada, ki je okrepil Chicago Bulls. Kot da to ne bi bilo dovolj, so ekipo s Floride zapustili še Luol Deng, Joe Johnson, Gerald Green in Amar'e Stoudemire, povrhu vsega pa še vedno ni jasna usoda nekdanjega nosilca igre Chrisa Bosha

Trener Erik Spoelstra je v ekipo pripeljal Diona Waitersa in Derricka Williamsa, ki naj bi dobila priložnost v začetni peterki na tekmi z Washington Wizzards.

Po pričakovanjih bodo v udarni peterki zaigrali Dragić (organizator igre), Justise Winslow (krilo) in Hassan Whiteside (center), medtem ko sta bili izbiri branilca in krilnega centra tarča velikega zanimanja. 

Na položaju branilca bi ''moral'' igrati Wade, na položaju krilnega centra pa Bosh. Ker sta zvezdnika iz takšnih ali drugačnih razlogov nedosegljiva, bosta njuno odsotnost poskušala nadoknaditi Waiters (branilec) in Williams (krilni center).

Izpustil sobotni trening

Dragić je sobotni jutranji trening presedel na klopi zaradi bolečin v kolenu. ''Verjetno samo posledica udarcev. Igral sem celo poletje, vendar ne gre za nič resnega. Nahajamo se v tistem delu sezone, ko ne želimo tvegati,'' je povedal 30-letnik.

Najprepoznavnejši slovenski reprezentant se je v ponedeljek soigralcem že pridružil na treningu in novinarjem zaupal, da se bodo na tekmi s čarovniki poskušali predvsem organizirati in vzpostaviti dobro komunikacijo, ki bo ključna v lovu na ponovitev lanskega dosežka, ko je vročica prišla vse do polfinala vzhodne konference.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.