Šport > Košarka
14 ogledov

Dragić in Green nezgrešljiva iz igre

dvojčka morris phoenix suns Reuters
Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je s svojo ekipo v severnoameriški Ligi NBA, Phoenix Suns, tokrat gostoval pri Philadelphia 76'ers in slavil zmago s 124:113.

gerald green phoenix suns | Avtor: Reuters Reuters
Prva strelca Sonc sta bila Gerald Green s 30 in Goran Dragić s 24 točkami, Ljubljančan pa je temu dosežku v dvorani Wells Fargo dodal štiri skoke, sedem podaj in tri ukradene žoge.

Tokrat so Sonca vodila že od vsega začetka tekme in jim ni bilo treba loviti zaostanka, kot so ga večer pred tem, ko so proti Cleveland Cavaliers ob polčasu zaostajali že za 18 točk, na koncu pa vseeno zmagali. "Poskušali smo le nadaljevati tam, kjer smo včeraj končali v drugem polčasu. Rekli smo si, da moramo danes že od vsega začetka zaigrati bolj zbrano, in uspelo nam je," je po zmagi dejal Green, medtem ko je z užitkom grizljal sloviti philadelphijski sirov sendvič.

Košarkarji Phoenixa so res odločno začeli, saj so zadeli prvih šest metov zapored ter deset od prvih 11 poskusov in si priigrali 16 točk naskoka. Markieff Morris je k zmagi dodal 13 točk in štiri blokade. Junaka večera Green in Dragić sta skupno zadela 19 od 25 poskusov, Sonca pa so večji del tekme metala 60-odstotno.

"Včasih fantje pridejo na parket in so utrujeni; zdi se, kot da nimajo energije. Danes so je imeli več kot dovolj," se je smejalo Jeffu Hornacku, trenerju Sonc, ki so igrala brez poškodovanega zvezdnika Erica Bledsoeja. Pri gostiteljih, ki so izgubili še deseto tekmo od zadnjih 12, je bil prvi strelec Michael Carter-Williams z 22 točkami in 11 podajami.

Durant prek 30 na 11. zaporedni tekmi

Veteran Kevin Durant nadaljuje odlične predstave in pohod na naslov najkoristnejšega igralca (MVP) Lige NBA. Tokrat je v dresu Oklahome na tekmi proti Atlanti dosegel 41 točk, vključno z zmagovitim košem 1,5 sekunde pred koncem za zmago s 111:109, in pomagal svoji ekipi do osme zaporedne zmage. Durant je 30 ali več točk tako dosegel že na 11 tekmah zapored, kar je najdaljši niz vse od sezone 2002/03, ko je Tracy McGrady vsaj 30 točk dosegel na 14 tekmah zapored.

"Kevin je res izjemen košarkar. Kandidat za MVP bo vsako sezono, dokler se ne upokoji," je dejal trener Thunderja Scott Brooks. Reggie Jackson je k zmagi za najboljšo ekipo zahodne konference dodal 18, Jeremy Lamb pa 15 točk.

Patterson odločil tekmo v New Yorku

Brooklyn Nets so doma za točko (103:104) izgubili proti Toronto Raptors, za katere je zmagoviti koš šest sekund pred koncem dosegel Patrick Patterson in košarkarji Toronta so Brooklynu po petih zaporednih zmagah prizadejali prvi poraz. Kyle Lowry je za vodilno ekipo atlantske skupine dosegel 31 točk, Patterson jih je skupno zbral 15. Paul Pierce, katerega zadnji poskus na tekmi se je odbil od obroča, je na poti do 33 točk zadel sedem trojk za gostitelje, ki so izgubili šele drugič na zadnjih 11 tekmah.

Liga NBA, rezultati:

Philadelphia 76'ers : Phoenix Suns 113:124
Goran Dragić: 32 minut, 24 točk, 4 skoki, 7 podaj, 3 ukradene žoge za Phoenix

Brooklyn Nets : Toronto Raptors 103:104
Chicago Bulls : Minnesota Timberwolves 86:95
Milwaukee Bucks : Los Angeles Clippers 86:114
Oklahoma City Thunder : Atlanta Hawks 111:109
Utah Jazz : Sacramento Kings 106:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.