Šport > Košarka
2 ogledov

Dragić in Udrih eksplodirala: 31 in 19 točk premalo

Hill Udrih New York Knicks Indiana Pacers liga NBA EPA
Slovenski reprezentant Goran Dragić in slovenski odpadnik Beno Udrih sta na sredinih tekmah lige NBA dosegla rekorda sezone, ki nista bila dovolj za zmagi njunih ekip.

Indiana Pacers so kot prvo moštvo vzhodne konference prišli do desetih zmag v novi sezoni lige NBA, potem ko so v Madison Square Gardnu zadali nov poraz New York Knicks, pri katerih je v prvi peterki z dosežkom sezone zablestel zelo občasni slovenski reprezentant Beno Udrih.

Paul George je za letos izjemne Pacerse (10-1) dosegel 35 točk, devet od teh v podaljšku, ki ga je s tremi prostimi meti lastnoročno tudi priigral. Carmelo Anthony je bil tudi na enajsti tekmi prvi strelec za Knickse, imajo le tri zmage ob osmih porazih, s 30 točkami in 18 skoki pa ni mogel preprečiti še petega zaporednega domačega poraza.

Odpadnik Udrih udaril

Udrih je kot tretji organizator igre pri domačemu moštvu prvič začel tekmo in se izkazal z rekordom sezone (19 točk), ki jim je dodal še osem skokov in štiri podaje. Udrih je 1:21 pred koncem rednega dela "spektakularno" zadel tudi za vodstvo, ko je najprej neuspešno iskal Anthonyja, nato pa iz obupa vrgel žogo na obroč in spravil žogo skozi obroč.

9,2 sekunde pred koncem je Anthony zadel dva prosta meta za 89:86, a so sodniki v zadnjem napadu dosodili strogo osebno napako Imanu Shumpertu nad Georgeom, ki ni grešil. Anthony je zgrešil napad za zmago, šokirani Knicksi pa se v podaljšku niso več pobrali.

"Moral sem biti čim bolj agresiven, nisem želel preveč izstopati ali iskati le priložnosti zase, želel sem, da žoga čim bolj kroži ter da dobimo prave priložnosti za met na koš," je dejal George. "Mislil sem, da smo imeli že dobljeno tekmo. V podaljšku pa so se oni, ne vem, kar sprehodili do zmage," pa je bil poklapan Anthony.

Dragić prvi strelec tekme

Goran Dragić je s Phoenix Suns gostil nekdanjo Udrihovo ekipo, Sacramento Kings, ki so še četrtič zapored ugasnili Sonca (106:113). DeMarcus Cousins je s poškodovano ramo prišel do 19 točk in 12 skokov ter Kralje povedel do prve gostujoče zmage v sezoni.

Gostje so tekmo prelomili v tretji četrtini, ko je prej majhna prednost narasla na prednost 14 točk. Phoenix so letos premagali že drugič in skupno četrtič zapored. Štirikrat zapored je zdaj izgubilo tudi arizonsko moštvo, čigar prvi strelec je bil z rekordom sezone ravno Dragić. Ljubljančan je dosegel prvih enajst točk na tekmi (na koncu je zadel desetkrat iz 20 poskusov) in se na koncu ustavil pri 31.

Miami glavni na Floridi

Phoenix (5-6) je v prvem polčasu zaostal že za deset točk, na semaforju pa je bilo tudi že 64:81, ko je trojko zadel rezervist gostov Travis Outlaw. Sonca so se sicer približala na sedem točk zaostanka dobre tri minute pred koncem, ko je trojko zadel tudi njihov rezervist Marcus Morris, a je bilo takrat že prepozno.

Branilci naslova Miami Heat so v domačem floridskem derbiju dotolkli tekmece Orlando Magic (120:92). Prvi zvezdnik Miamija LeBron James je prispeval 21 točk, Chris Bosh jih je dodal 18. Miami je še petič po vrsti okusil slast zmage kljub odsotnosti poškodovanega Dwyana Wada. Miami je z devetimi zmagami in tremi porazi na četrtem mestu ligaške razpredelnice.

Liga NBA, rezultati:

New York Knicks : Indiana Pacers 96:103*
Udrih (Knicks) 19 točk, 8 skokov, 4 podaje v 37:50 minute.

Phoenix Suns : Sacramento Kings 106:113
Dragić (Suns) 31 točk, 5 podaj, 2 skoka v 35:32 minute.

Philadelphia 76ers : Toronto Raptors 98:108
Cleveland Cavaliers : Washington Wizards 91:98
Charlotte Bobcats : Brooklyn Nets 95:91
Orlando Magic : Miami Heat 92:120
Atlanta Hawks : Detroit Pistons 93:85
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 98:102
Milwaukee Bucks : Portland Trail Blazers 82:91
New Orleans Pelicans : Utah Jazz 105:98
San Antonio Spurs : Boston Celtics 104:93
Dallas Mavericks : Houston Rockets 123:120
Golden State Warriors : Memphis Grizzlies 81:88*
* – po podaljšku

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:49 21.november 2013.

    Lepo je , da ste dodali k Udrihu besedo ODPADNIK , še boljše in pravilno bi bilo pa IZDAJALEC svije domovine Udrih ! Vam stvarno ni jasno , da se za Udriha ne zanima več nobeden Slovenc. Zaradi mene da ...prikaži več da lahko 100 pik al pa pade čez Hoowerjev jez , boli me za njega urac.