Šport > Košarka
58 ogledov

Dragić in Udrih uspešna v novem letu

goran dragić miami heat dallas mavericks Profimedias
Vročica iz Miamija je na prvi dan novega leta premagala Dallas Mavericks, zaigrala pa sta tako Goran Dragić kot Beno Udrih. Kratkohlačniki iz New Yorka so izgubili na gostovanju v Chicagu.

Na novega leta dan sta v severnoameriški košarkarski ligi NBA nastopili obe ekipi s slovenskimi igralci. Miami je doma ugnal Dallas s 106:82, Goran Dragić pa je na tekmi dosegel 15 točk, 7 podaj, 4 skoke in nasprotnikom ukradel tri žoge, Beno Udrih je prispeval po dve točki, podaji in skoka.

Pri Miamiju je bil z rekordom kariere 25 točkami in kar 19 skoki neustavljiv Hassan Whiteside, pri Dallasu je s 14 točkami in 13 skoki največ pokazal Turek Zaza Pachulia, z 11 točkami je bil precej nemočen nemški zvezdnik Dirk Nowitzki.

"Danes ste videli precej več, kot običajno. V nasprotju s tem, kar mnogi verjamejo, znam zadevati. Danes sem dobil veliko žog in to znal izkoristiti. Novo leto smo si res začeli želeti z zmago. Odlično smo igrali predvsem v obrambi," je po tekmi povedal Whiteside, ki v povprečju dosega po 12 točk na tkemo, danes pa je bil med najbolj zaslužnimi za šesto zaporedno zmago ekipe iz Floride. Odlično je pokril tudi luknjo ob odsotnosti poškodovanega Dwayna Wadea, ki je odigral le 19 minut in dosegel 10 točk.

Chicago pa je ugnal New York s Sašem Vujačićem s 108:81. Vujačić je tokrat ostal brez točke, v štirih minutah na parketu pa je v statistiko vpisal en skok, Carmelo Anthony pa je bil z 20 koši spet najučinkovitejši pri New Yorku. Za zmagovalce jih je 23 dosegel Jimmy Butler.

"V uvodu zadnje četrtine smo zgrešili nekaj metov in mislim, da nam je to vzelo moč in voljo. Izgubili smo vso potrebno energijo in tekme je bilo konec," je po tekmi povedal trener New Yorka Derek Fisher.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Dallas Mavericks 106:82
Dragić 15 točk, 7 podaj, 4 skoki, 3 ukradene žoge; Udrih 2 točki, 2 podaji, 2 skoka

Chicago Bulls : New York Knicks 108:81
Saša Vujačić 1 skok za New York

Los Angeles Lakers : Philadelphie 76ers 93:84
Toronto Raptors : Charlotte Hornets 104:94
Washington Wizards : Orlando Magic 103:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.