Šport > Košarka
47 ogledov

Dragić in Wade nista več soigralca

goran dragić dwayne wade miami heat Profimedias
Dwyane Wade se je razšel z Miamijem.

Dwyane Wade po trinajstih letih zapušča Miami, svojo kariero bo nadaljeval v rojstnem mestu. Kot prost igralec bo podpisal pogodbo s Chicago Bulls.

"To je bila zelo čustvena in težka odločitev. NI bilo lahko, a menim, da je to prava odločitev zame in mojo družino. V Miamiju sem leta 2003 začel svojo kariero, ponosen sem, da sem bil del zmagovalne organizacije, ki sem ji pomagal do treh naslovov NBA prvaka. S ponosom gledam na dosežene reči," je navijačem Miamija ob odhodu sporočil Wade in se jim zahvalil za dolgoletno podporo.

"Ko sem odraščal, sem sanjal o tem, da bom nekoč nosil dres Bikov. Nikoli nisem pozabil na svoje poreklo in hvaležen sem za priložnost, da bom zaigral v klubu, ki mi je razkril ljubezen do košarke. Velik del moje družine še vedno živi v Chicagu, veselim se povratka domov, v mesto, ki mi izjemno veliko pomeni," je svojo odločitev še pojasnil 34-letni branilec.

Wade je pri Vročici dosegel številne rekorde - je klubski rekorder po točkah (20.221), asistencah (4.944) in ukradenih žog (1.414). Pri Chicagu bo v naslednjih dveh letih zaslužil 47 milijonov dolarjev, še večjo vlogo pa bo pri Miamiju ob njegovem odhodu dobil slovenski reprezentant Goran Dragić.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.